Connect with us

Comunitat

José Ramón Bauzá i el ‘cas Qatargate’

Grup d'Amistat Qatar-Unió Europea

L’expresident del Govern i ara eurodiputat a Brussel·les de Ciutadans ha fet moltes intervencions al Parlament Europeu a favor dels països del Golf i ha mantingut reunions amb membres del règim qatarià

El Parlament Europeu va decidir aquest passat dimarts destituir la vicepresidenta Eva Kaili, imputada pels suposats suborns de Qatar per influir les decisions de la cambra comunitària. La decisió de la cambra es produïa poques hores després que agents policials encarregats de la investigació, escorcollessin dilluns la seu del Parlament Europeu per recollir informació tecnològica de deu “col·laboradors parlamentaris”.

Després de la destitució de la vicepresidenta Kaili, en aquestes últimes hores han crescut les sospites sobre altres eurodiputats pel cas Qatargate. Un nom que ara és el centre de totes les mirades és el de l’expresident del Govern i ara eurodiputat de Ciutadans, José Ramón Bauzá.

El motiu és que Bauzá és el president d’una entitat anomenada Grup d’Amistat Qatar-Unió Europea, que està connectada amb l’ambaixada del país àrab a Bèlgica. La formen una dotzena d’eurodiputats i ell n’és un d’ells.

Segons el web de l’ambaixada, el grup es dedica a organitzar trobades per promoure contactes i les relacions bilaterals entre els dos territoris. Davant l’escàndol del Qatargate, l’eurodiputat de Marratxí ha fet públic que l’entitat dedicada a suposades relacions amistoses amb els representants del territori qatarià queda suspesa momentàniament fins que s’esclareixi tot l’entramat.

El fet és que Bauzá ha fet nombroses intervencions al Parlament Europeu a favor dels països del Golf. La darrera vegada que ho va fer, va ser el novembre passat, en una sessió que presidia, precisament, la ja exvicepresidenta Eva Kaili, ara empresonada. També hauria mantingut reunions amb diversos membres del règim qatarià.

Són tendència