Connect with us

Actualitat

Manacor vol que el servei de bus ‘Aerotib’ funcioni tot l’any

Manacor vol que el servei de bus 'Aerotib' funcioni tot l'any

Així ho va aprovar aquest dilluns el ple de l’Ajuntament per unanimitat arran d’una moció presentada pels grups MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem

Manacor vol que el servei de bus ‘Aerotib’ funcioni tot l’any. Així ho va aprovar aquest dilluns el ple de l’Ajuntament per unanimitat arran d’una moció presentada pels grups MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem Manacor. El text de la moció argumentava la petició en la voluntat de “prestar un bon servei continuat a la població resident, així com afavorir la desestacionalització turística”.

Per aquest motiu, el Consistori demanarà al Consorci de Transports de Mallorca (CTM) que les línies d’autobús que comuniquen amb l’aeroport funcionin tot l’any, amb el nivell de freqüències existent fins ara en comptes de fer-ho només en temporada alta.

L’Ajuntament de Manacor lamenta que d’ençà de 2021, el mes de novembre, coincidint amb la finalització de la temporada turística, aquest servei hagi quedat suspès, tal com ja va succeir l’any passat. Els representants municipals consideren que «això suposa un fre a la creació de demanda entre residents a base de continuïtat d’un servei excel·lent i perpetua el model d’accés a l’aeroport amb vehicle privat o, si no pot ser, d’haver de passar per Palma per anar-hi en transport públic després d’un transbordament. El manteniment d’aquest servei tot l’any, a més, seria un motor a la sostenibilitat de la desestacionalització que no es pot menystenir».

Es tracta d’un servei amb unes freqüències i preus competitius a l’abast tant de residents com de visitants per connectar l’aeroport amb quinze municipis de Mallorca, incloses les principals zones turístiques.

La moció va comptar amb els vots favorables de tots els grups polítics amb representació municipal (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE, Podem Manacor, PP, El Pi i AIPC-SyS).

Són tendència