Connect with us

Actualitat

Pares i mares denuncien els continus incompliments de la Conselleria amb el CEIP Sa Torre de Manacor

Pares i mares denuncien els continus incompliments de la Conselleria d'Educació amb la reforma del CEIP Sa Torre de Manacor

Denuncien que quatre anys després, “no s’han complert ni els terminis d’execució ni tampoc moltes de les millores compromeses”

Les famílies de l’escola de Sa Torre de Manacor han protagonitzat aquest dimecres una concentració de protesta a les portes del CEIP Sa Torre de Manacor, quan es compleixen ja quatre anys de l’inici de les obres de reforma projectades en el centre.

Denuncien que des de la Conselleria d’Educació no s’ha complert cap dels terminis d’execució ni tampoc cap de les millores projectades i que havien estat tractades amb anterioritat
amb el director general de planificació, ordenació i centres, Antoni Morante.

L’inici de les obres, que en un principi havien de permetre al centre d’infantil pogués adaptar-se com a centre d’infantil i primària, va obligar al fet que els alumnes haguessin de traslladar-se de manera temporal a continuar els estudis a l’IES Manacor. Els pares i mares recorden que “una reforma que en un primer moment havia de durar un any s’ha perllongat fins a quatre i quan hem pogut tornar a l’escola ens trobam amb el fet que no s’han complert cap dels terminis ni compromisos que havia assumit la Conselleria”.

Els pares i mares recorden que “una reforma que havia de durar un any s’ha perllongat fins a quatre i quan hem pogut tornar a l’escola ens trobam amb el fet que no s’han complert cap dels terminis ni compromisos que havia assumit la Conselleria”

Tot i la prolongació en el temps de la reforma projectada, moltes de les actuacions previstes encara no han estat executades. Les famílies denuncien que “ara com ara encara no disposa’m del pati, ni tampoc de l’aula de psicomotricitat, ni la sala de mestres, i la situació ens va pensar que de cara al curs que ve, també hi faltaran aules”.

Els pares i mares diuen que des de la Conselleria es van comprometre, ara fa un any, a posar en marxa tots els procediments necessaris perquè el curs 2023-24 l’espai de la Torre de Ses Puntes, teòrica segona fase de les obres de reforma i adaptació de l’edifici, fos una realitat, “però encara ara no han fet res. Per no fer, encara no es disposa ni del projecte”, lamenten.

Els participants a la protesta també reclamen a l’Ajuntament que compleixi el seu compromís per adaptar la plaça de Sa Torre com a part de l’espai obert del centre, “fet que evitarà que els nins i nines hagin de compaginar els estudis amb les altes temperatures pròpies dels mesos de primavera i tardor”, han comentat.

També han manifestat la seva voluntat de celebrar diferents concentracions de protesta com les d’avui fins a aconseguir que les obres estiguin acabades del tot.

Són tendència