Connect with us

Comunitat

La gratuïtat del Tren provoca aglomeracions a les andanes i als vagons

La gratuïtat del Tren provoca aglomeracions a les andanes i als vagons

Així ho demostren les xifres que es van registrar el mes d’octubre passat on es van batre tots els rècords d’afluència de passatgers a la xarxa ferroviària de Mallorca

La gratuïtat del Tren ha empitjorat la qualitat del transport públic. La mesura que va entrar en vigor el passat 1 de setembre ha provocat un efecte crida que s’ha traduït amb un augment considerable dels usuaris.

Així ho demostren les xifres que es van registrar el mes d’octubre passat on es van batre tots els rècords d’afluència de passatgers a la xarxa ferroviària de Mallorca, gratuïta des de fa tres mesos per als posseïdors de la Targeta Intermodal. A l’octubre es van registrar un total de 801.601 passatgers del tren i metro, fet que suposa un increment del 16,1% en relació amb el setembre d’aquest mateix any, que ja també va suposar un rècord anterior amb 690.440 passatgers.

Comparat amb les xifres del 2019, l’increment és encara major, ja que suposa un 41,8% (439.978 passatgers l’octubre del 2019). La mitjana de passatgers del tren se situa als 25.858 diaris durant el mes d’octubre del 2022 i el dia 27 va ser el que va registrar més afluència amb un total de 26.422 usuaris.

Aquestes xifres han fet que els treballadors de l’empresa pública s’hagin queixat de la manca de treballadors per atendre el fort creixement de la demanda. Exigeixen més personal i el doble de màquines per transportar els usuaris. També consideren que la precarietat del servei degrada el transport públic. De fet, han notat que molts usuaris habituals han deixat d’emprar el tren perquè és un servei que no dona l’abast.

Els treballadors de l’empresa pública exigeixen més personal i el doble de màquines per transportar els usuaris

En aquesta mateixa línia s’han manifestat des de l’Associació d’Usuaris del Tren arran de la situació de saturació que pareix el servei.

Són tendència