Connect with us

Comunitat

El Parlament aprova per primera vegada una Iniciativa Legislativa Popular (ILP)

El Parlament aprova per primera vegada una Iniciativa Legislativa Popular (ILP)

Es tracta d’una proposta del GOB sobre la necessitat de tramitar la Llei de Benestar per a les Generacions Futures de Balears que preveu mesures per lluitar contra el canvi climàtic

El Parlament balear, per primera vegada durant els 40 anys d’autonomia, ha donat el vistiplau a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Es tracta de la impulsada pel grup ecologista GOB que demana la tramitació de la Llei de Benestar per a les Generacions Presents i Futures de Balears. Els vots de l’esquerra i l’abstenció del PP, C’s i El Pi han propiciat que la iniciativa prosperés. L’única formació que hi ha votat en contra ha estat Vox. És la cinquena IPL que entra al Parlament i la primera que s’aprova comptant amb el suport de més de 12.000 signatures.

El president del GOB, Amadeu Corbera, ha defensat la iniciativa que té per objectiu crear una comissió d’experts encarregada d’avaluar els efectes sobre el canvi climàtic de les diferents normatives que adoptin les administracions públiques. Corbera, durant la intervenció, ha recordat el monocultiu turístic de les illes i l’impacte dels creuers i la massificació turística sobre el nostre entorn.

Així mateix, el president de l’entitat ecologista ha afirmat també que aquesta iniciativa no és una solució màgica a la problemàtica del canvi climàtic, sinó “una eina que els parlamentaris han d’engrandir i dotar de contingut”.

Són tendència