Connect with us

Actualitat

“Ens van enganyar”

"Ens van enganyar"

El batle Miquel Oliver, durant una trobada celebrada aquest dijous a Porto Cristo, va declarar que els responsables polítics mai van ser informats prèviament de la dificultat que presentava la reforma executada en la primera línia

La polèmica reforma de la primera línia de Porto Cristo, tal com ja va passar fa unes setmanes a l’Assemblea Ciutadana celebrada per l’equip de govern, va tornar a capitalitzar el torn de preguntes i respostes de la Taula Rodona celebrada el passat dijous per l’Associació de Veïnats .

El propòsit de la trobada era que els diferents grups municipals poguessin fer públicament un primer balanç de la present legislatura respecte del nucli costaner. La polèmica i eterna reforma, que acaba de complir un any des de l’inici de les obres, va ocupar les primeres intervencions del públic, que aquesta vegada van exigir respostes més concretes als responsables polítics davant de la necessitat que alguns carrers afectats per la reforma puguin recuperar la mobilitat de vehicles com més aviat millor, a causa dels problemes que aquesta restricció genera.

No hi va haver cap compromís polític en aquest sentit. El batle, Miquel Oliver i la delegada d’urbanisme, Núria Hinojosa, van basar la major part de les respostes sobre l’assumpte a criteris merament tècnics.

Pel que fa als episodis d’acumulació d’aigua i brutícia que es registren a la primera línia cada cop que plou, la regidora d’urbanisme va insistir en les explicacions que ja havia argumentat durant l’Assemblea Ciutadana. Va defensar novament que la solució per resoldre definitivament l’afer requereix una intervenció complexa i que necessàriament implica intervenir a la major part de la xarxa de les aigües residuals del nucli urbà, a més d’implantar una nova planta depuradora de més capacitat que l’actual. Aquesta intervenció municipal, que afectarà directament a la canalització de les aigües brutes i al sistema de depuració, suposarà una important inversió econòmica la qual sembla garantida.

Per la seva banda, el batle Oliver, també va aportar les seves explicacions a l’hora de raonar les causes que han provocat la situació creada arran de la reforma executada, recordant que “la finalitat de la intervenció consistia a l’embelliment de la zona i resoldre d’una vegada per totes un problema que es remunta a molts anys enrere amb el tema dels pluvials. Que aquesta necessària intervenció s’hagi anat evitant durant molts mandats, fa pensar que la solució no era tan senzilla com vam creure en un primer moment”.

Per rematar la seva exposició, Oliver va arribar a reconèixer públicament que amb aquestes obres “ens han enganyat”, referint-se que en cap moment els responsables polítics van ser advertits prèviament de la dificultat que comportava la reforma pel mal estat de les canalitzacions.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència