En aquests últims mesos, s’han inspeccionat 50 quilòmetres de xarxa que ha permès detectar pèrdues que suposaven un 15% de la demanda
L’empresa municipal encarregada de la gestió i subministrament de l’aigua en el nucli urbà de Manacor, tal com ha fet en aquests últims mesos, continua treballant en les tasques de sectorització de la xarxa de subministrament, amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència per quan l’aigua potable arribi a totes les cases. Un total d’11.000 habitatges de la ciutat es beneficiaren de la millora.
L’Ajuntament de Manacor ha fet públic aquest dilluns que a tret a licitació la nova planta potabilitzadora, a més de la licitació de les obres de sectorització de la zona central del nucli urbà, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros i un període d’execució d’un any.
Fases de la sectorització
2019: Primera fase de sectorització: Zona Llevant, que inclouen els subsectors d’Es Pla, Na Camel·la i Es Barracar.
2020- 2022: Sector Llevant completat, que inclou els subsectors del Parc, el Cilindre, Vistabella, Sa Graduada, Baix des Cós, s’Hort de la Vila, Can Batliu, ses Moreres, s’Hort des Gabre, Es Canyar i s’Hort des Correu.
2023-2024: Sector Central, que inclou els subsectors del Molí d’en Beió, l’Hospital, sa Tafal, Santa Catalina, Na Freda, Sa Moladora, sa Vilanova, el Molí d’en Fraret, Crist Rei, Sant Jaume, Es Convent, el Palau, s’Antigor, ses Dames, Fartàritx, la Rambla i es Serralt.
2024: Sector Ponent, que inclou els subsectors de sa Canova, es Creurers, les Perles, es Poàs, es Tren, San Josep, sa Torre, Son Moix, Sant Pau, ses Pedreres, sa Volta, Son Fangos, el polígon agroalimentari i el polígon industrial.
Els responsables polítics han explicat aquest dilluns en roda de premsa, que el subministrament d’aigua potable a la ciutat, preveu també la instal·lació de dispositius tecnològics que permetran un major control dels consums i possibilitaran detectar ruptures i fuites a temps real.
«És una feina indispensable per garantir que l’eficiència de la xarxa és total i que si es fa una despesa important per dur aigua potable a totes les cases de la ciutat, aquesta aigua no es perdi pel camí», ha detallat el vicepresident de la SAM, Sebastià Nadal.
A més de la sectorització, una feina molt valuosa és la recerca constant de fuites que inevitablement es produeixen a les xarxes. Aquest darrer any la SAM ha inspeccionat 50 quilòmetres de xarxa que ha permès detectar fuites que suposaven un 15% de la demanda d’aigua. Actualment, el 25% del consum correspon a fuites de la xarxa general. «Amb les obres de sectorització podrem detectar-les al més aviat possible i arribar al mínim de fuites», ha assegurat Cristina Capó.