Connect with us

Opinió

La percepció importa (La seguretat de les persones)

La percepció importa (La seguretat de les persones)

Felanitx s’ha vist convulsionada després que s’estenguessin informacions de tota mena sobre un possible cas de rapte d’una menor i que la versió oficial ha reduït gairebé “a un aïllat altercat públic”

Felanitx s’ha vist convulsionada aquestes últimes hores després que s’estenguessin informacions de tota mena sobre un possible cas de rapte d’una menor, ahir capvespre als voltants de la cèntrica plaça de Ses Palmeres.

Ahir a la nit, passades les onze, a la web defrancdigital.com ens vam fer ressò d’aquest incident, que en aquelles hores comportava moltes interrogants enmig d’una inquietud ciutadana general i del tot comprensible i justificada.

Els comentaris de la majoria dels ciutadans sobre el succés, feien esment a un home que hauria intentat, sense aconseguir-ho, introduir una nina menor d’edat a l’interior d’una furgoneta de color blanc. Aquest individu, gràcies a la col·laboració ciutadana, va poder ser detingut poc després dels fets, mentre que el vehicle va poder abandonar la zona sense poder ser identificada. La víctima, hauria pogut refugiar-se a l’interior d’un supermercat de la zona, enmig d’un lògic estat de nerviosisme.

A primera hora d’aquest matí, s’ha sabut que la furgoneta en qüestió va poder ser localitzada amb els pas de les hores i que fins a quatre persones havien pogut ser identificades, gràcies a una ràpida i efectiva intervenció dels distints cossos policials.

Avui migdia, l’Ajuntament de Felanitx ha emès un comunicat per donar la seva versió oficial dels fets, desmentint tot allò que s’havia dit i comentat a través de les xarxes davant un suposat intent de rapte, qualificant el succés de “fet aïllat” i que quatre persones haurien estat identificades per “un presumpte altercat a la via pública, davant d’un possible cas d’assetjament a una menor”.

Entenent la intencionalitat dels cossos policials a l’hora d’intentar calmar els ànims i apaivagar la sensació d’alarma social que ha generat la notícia, però crec que qualificar d'”aïllat” un episodi d’assetjament a una menor en plena via pública, al marge que pogués tractar-se d’un intent de segrest o no, els fets denunciats poden considerar-se igualment greus. I que l’inquietant succés, sigui tractat com un “altercat públic” més tampoc que em tranquil·litza en excés.

Uns fets que han generat una alarma social tan greu dins tot l’àmbit del municipi de Felanitx i de la resta dels pobles del seu voltant, no es pot despatxar amb un relat oficial tan rutinari i fins a cert punt confús.

I més encara, quan algunes fonts oficials han reconegut que els diferents cossos policials ja feia un temps que anaven darrere la pista de l’esmentada furgoneta i dels identificats

Desconec si les persones identificades són culpables o no d’algun delicte, però el que tenc clar és que uns fets que han generat una alarma social tan greu dins tot l’àmbit del municipi de Felanitx i de la resta dels pobles del seu voltant, no es pot despatxar amb un relat oficial tan rutinari i fins a cert punt confús. I més encara, quan algunes fonts oficials han reconegut que els diferents cossos policials ja feia un temps que anaven darrere la pista de l’esmentada furgoneta i dels identificats.

Crec que el fet és tan extraordinari que també requereix explicacions extraordinàries. La millor manera que els ciutadans puguin protegir-se de possibles delictes relacionats amb la inseguretat, és coneixent de primera mà els riscs i perills existents. Negar-los aquesta informació suposa una manca de respecte i situar-los en una perillosa vulnerabilitat.

Pep Bauçà

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència