Connect with us

Opinió

Reconèixer els errors

"Podem permetre'ns el luxe que persones com ella passin per l'ajuntament i acabin reconeixent que va suposar una perduda de temps?

Margalida Cortès, proclamada Filla Predilecta de Manacor, va ser regidora en l’oposició entre els anys 2003 i 2007, i ho considera de les pitjors experiències personals que recorda

Sense pretendre desmerèixer cap dels expedients, tots ells ben documentats i ajustats als mèrits de les quatre persones que aquest dissabte han estat proclamades Fills i Filles Predilectes de Manacor, vull reconèixer públicament l’exposició de mèrits que han realitzat, Antònia Llodrà, en qualitat de ponent i Joan Gaià, com a fiscal, en el cas particular de Margalida Cortés.

Una dona que durant tota la seva vida s’ha bolcat de ple a l’hora d’oferir-se i ajudar als altres, principalment als més necessitats. La seva contribució social, en el cas en particular de Manacor, ha estat immensa, elogiable i pot-ser també poc tinguda en compte.

La regidora d’AIPC, Antònia Llodrà, s’ha encarregat d’enumerar la relació de mèrits pels quals Cortés era mereixedora de la proclamació institucional per la seva generositat, altruisme…” sempre una mà estesa, una mà al cor”, ha ressaltat la ponent.

Pel que fa a la intervenció del regidor, Joan Gaià, que representava el paper fiscalitzador del citat expedient i la comesa del qual és, si cal, posar en dubte el nomenament de la persona proposada per a ser Fill/a Predilecte, m’ha semblat gratament sorprenent, pel seu esperit crític, amb un relat realista i exigent (principalment amb la classe política) a l’hora d’atendre i donar resposta a les necessitats dels ciutadans. Principalment, d’aquells més vulnerables. Amb una paraula, una clara convidada a la reflexió general.

Serà a conseqüència de la proximitat de les eleccions municipals? No ho sé, tampoc li he demanat. Però, sense entrar a valorar suposades intencionalitats polítiques de cap classe, crec convenient i necessari realçar la valentia de les seves paraules.

M’ha semblat gratament sorprenent la intervenció del regidor, Joan Gaià, pel seu esperit crític, amb un relat social realista i exigent (principalment amb la classe política) a l’hora d’atendre i donar resposta a les necessitats dels ciutadans

Margalida Cortès, que va ser regidora en l’oposició entre els anys 2003 i 2007 amb la formació municipalista ALM-UM, ha reconegut obertament que la seva aventura política és de les pitjors experiències personals que recorda. I això, que n’haurà vistes i viscudes de tot color!

El regidor Joan Gaià ha aprofitat aquest fet per a agrair-li la seva altruista entrega i dedicació cap a les persones més desfavorides, i al mateix temps aprofitar l’ocasió per plantejar públicament la següent pregunta: “Podem permetre’ns el luxe que persones com ella passin per l’ajuntament i acabin reconeixent que va suposar una perduda de temps?. Mereix que entre tots, -referint-se especialment als actuals representants polítics-, reflexionem sobre aquest assumpte”, ha exigit.

També ha manifestat que “ha arribat l’hora que el poble rendeixi honors a gent normal. No únicament militars, capellans, artistes o intel·lectuals mereixen ser homenatjats. Passa d’hora que els xuetes tinguin el reconeixement que es mereixen”, referint-se a Cortés, entre d’altres.

Joan Gaià: “Podem permetre’ns el luxe que persones com ella passin per l’ajuntament i acabin reconeixent que va suposar una perduda de temps?”

La intervenció del portaveu de MÉS+Esquerra, ha servit també per a afegir més interrogants al voltant de la realitat social del municipi, dient que “per a determinats grups de residents, l’opinió que tenen del poble és ben diferent del Manacor que tots nosaltres coneixem”. Els grans oblidats i desconeguts per la majoria de veïnats/des, i que tan bé coneix Margalida Cortés.

Crec que l’atrevit missatge de Gaia, amb l’afegit que forma part de l’actual equip de govern municipal, ha servit avui per reconèixer i agrair públicament les virtuts personals de Margalida Cortés, i que el mateix Consistori no va aprofitar i rendibilitzar anys enrere. Una errada que havia d’esmenar.

Pep Bauçà

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència