Connect with us

Actualitat

Cristòfol Pastor, Montse Ferrer, Margalida Cortès i Sebastià Sansó, ja són Fills Predilectes de Manacor

Cristòfol Pastor, Montse Ferrer, Margalida Cortès i Sebastià Sansó, nomenats Fills i Filles Predilectes de Manacor

En el transcurs d’un ple extraordinari municipal celebrat aquest dissabte i per unanimitat de tots els grups polítics

L’Ajuntament de Manacor ha proclamat aquest dissabte, en el transcurs d’un ple extraordinari i per unanimitat de tots els grups municipals, quatre nous Fills i Filles Predilectes: Cristòfol Pastor “Pífol”, Montse Ferrer, Margalida Cortès i Sebastià Sansó.

La convocatòria s’ha celebrat enmig de molta expectació i el saló d’actes ha quedat petit. Els familiars dels quatre protagonistes han omplert pràcticament la sala. Per aquest motiu, els ciutadans interessats a seguir la celebració ho han pogut fer gràcies a una pantalla gegant que el Consistori ha habilitat al Claustre del Convent.

La convocatòria s’ha celebrat enmig de molta expectació i el saló d’actes ha quedat petit. Els familiars dels quatre protagonistes han omplert pràcticament la sala. Per aquest motiu, els ciutadans interessats a seguir la celebració ho han pogut fer gràcies a una pantalla gegant que el Consistori ha habilitat al Claustre del Convent.

La regidora d’El Pi, Catalina Riera, ha intervingut com a ponent del nomenament de Cristòfol Pastor, mentre que Cristina Capó ho ha fet en qualitat de fiscal. L’expedient d’en “Pífol”, present a l’acte i amb cent dos anys de vida, ressaltava la seva aportació al món del dibuix, la pintura i del teatre, i també dins l’àmbit social. Fou regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manacor a principis de la dècada dels anys 90.

Les regidores Núria Hinojosa i Maria Antònia Sansó han estat les encarregades de defensar la proclamació de Montse Ferrer, qui va ser secretaria comercial d’alta direcció i relacions públiques de l’empresa manacorina Majorica durant 28 anys. El Consistori ha volgut reconèixer la seva trajectòria professional, vinculada a una de les principals indústries insígnia de la ciutat: les perles.

Per altra banda, la regidora d’AIPC, Antònia Llodrà i el portaveu de MÉS+Esquerra, Joan Gaià, han estat els encarregats d’exposar els mèrits relatius al nomenament de Margalida Cortés. Dona compromesa amb les causes socials. Va ser presidenta de la Creu Roja de Manacor i també ha col·laborat de manera desinteressada i incansable amb els Serveis Socials del municipi, amb les Monges Benedictines i amb Can Gazà, entre altres entitats.

L’últim nomenament ha correspost a l’historiador, Sebastià Sansó. El delegat de Cultura, Mateu Marcè i el regidor socialista, Artur Aguiló, s’han encarregat d’elaborar el recull de mèrits. Sansó, que aquest mateix mes s’ha complert un any de la seva mort, va dedicar la seva tesi a la indústria de les perles i el seu llibre sobre els fusters és indispensable per comprendre el Manacor contemporani.

L’acte institucional s’ha tancat amb el lliurament d’uns obsequis institucionals als reconeguts i Margalida Cortés ha estat l’encarregada d’agrair amb nom de tots/es els proclamats, el gest municipal.

El batle, Miquel Oliver, en una breu intervenció que ha servit de cloenda, ha manifestat que les quatre persones que acabaven de ser nomenades Fills i Filles Predilectes de Manacor, “encarnau, cadascun des de la vostra particular manera de ser, valors que ens agraden com a poble i societat. Vosaltres sou Manacor”, ha sentenciat.

Són tendència