Connect with us

Actualitat

La Cooperativa d’Artà impulsa #SembramConsciència per afavorir el rebrot de la producció local

La Cooperativa d'Artà impulsa la campanya #SembramConsciència per afavorir el rebrot de la producció local en l'àmbit alimentari

La iniciativa divulgativa i alhora informativa, també té l’objectiu de crear consciència entre els consumidors davant l’actual crisi climàtica i fomentar la producció ecològica

La Cooperativa d’Artà, amb el suport del departament de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, ha impulsat una campanya on els principals protagonistes som els productors locals, els productes alimentaris de proximitat i el KM0.

La iniciativa divulgativa i alhora informativa, també té l’objectiu de crear consciència entre els consumidors davant l’actual crisi climàtica i les seves conquencies, al voltant dels gasos d’efecte hivernacle, l’escalfament global, la pujada del nivell de la mar o el gran nombre de productes alimentaris que senzillament acaben als fems.

La campanya #SembramConsciència recomana la compra dels productes de proximitat o km.0 per moltes i diverses raons, entre les quals destaquen l’estalvi de doblers i facilitar les reduccions d’emissions derivades del transport. A l’hora de fer la compra, aconsellla a l’usuari escollir aliments frescs i de temporada per raons de gust i sostenibilitat. També és important saber que comprar aliments ecològics locals, garanteix al consumidor menjar més saludable, gràcies a un major nombre de nutrients i menys additius.

La campanya, dissenyada i produïda per l’empresa especialitzada en disseny gràfic i màrqueting digital, SokEstudio, ha estat donada a conèixer als presents. Entre els assistents a la convocatòria hi havia el conseller insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca del Consell, l’artanenc Jaume Alzamora, el batle, Manolo Galán i la regidora de Fires i Promoció Econòmica, Maria Antònia Sureda, a més de diversos productors del municipi, entre altres convidats i convidades.

El gerent de la Cooperativa, Albert Ferrer, ha estat l’encarregat d’obrir els torns d’intervencions, agraint  el suport institucional rebut a l’hora de poder fer possible dita campanya, que segons ha dit “pretén realçar l’esforç i la gran tasca dels nostres productors locals, a més de difondre la qualitat dels seus poductes, i que moltes vegades no es valora o no es reconeix com mereixen”.

Per la seva part, el president de l’entitat Pere Massanet, ha manifestat la importància que tenen aquest tipus de campanyes promocionals i divulgatives a l’hora d’arribar als consumidors, perquè es convencin sobre els molts avantatges que suposa optar per recolzar la producció local i prioritzar els aliments ecològics”.

Finalment, el conseller Jaume Alzamora ha tancat el torn de parlaments referint-se a la notícia apareguda a la premsa en aquestes últimes hores, i que fa referència al fet que el sector agrari de Mallorca, a hores d’ara, presenta uns registres superiors al 20% d’ocupació en comparació al mateix període de l’any passat. El responsable polític ha considerat que aquests índexs d’activitat, en aquestes altures de la temporada, “demostren que el sector ha encertat a l’hora de decidir com i de quina manera s’havia d’encarar i gestionar el mercat després de la pandèmia“. Segons Alzamora, “saber aprofitar les situacions difícils que solen donar-se en moments puntuals, és el que finalment et permet avançar”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència