Connect with us

Actualitat

S’hauran acabat les llargues retencions en la rotonda del polígon de Manacor?

S'hauran acabat les llargues retencions en la rotonda del polígon de Manacor?

Mobilitat dona per acabades les obres de construcció del nou carril zero i l’execució d’una via per a bicicletes i vianants en els voltans de la zona

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha anunciat aquest dilluns el final de les obres de construcció del carril zero (o d’incorporació directa) a la rotonda d’accés a Manacor a la Ma-15 per eliminar les retencions de trànsit que es produeixen en hora punta en direcció a Palma. També s’ha executat una via ciclista a l’entrada del poble.

La presidenta Catalina Cladera ha apuntat que «donam resposta a una reivindicació dels veïnats i veïnades de Manacor, amb una intervenció que millora la fluïdesa i la seguretat viària a la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma. I a més incorporem un carril bici i per a vianants, en favor de la mobilitat sostenible». «Tenim més projectes per Manacor, com el projecte de Manacor a Felanitx, ja aprovat, i a altres municipis i continuarem treballant en aquesta línia d’actuacions a petita escala però de gran importància per al dia a dia de veïns i veïnades, perquè donen solució a problemes històrics de la nostra xarxa secundària de carreteres, la fan més segura i milloren la mobilitat», ha afegit.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures Iván Sevillano ha recordat que “després d’anys de reivindicacions per part dels veïns i veïnes de Manacor, hem pogut executar un projecte molt desitjat. Com a manacorí que som, per a mi té un valor molt especial. Crec que el Consell de Mallorca, durant l’última dècada, tenia un deute pendent amb Manacor, pel que fa a la inversió en carreteres. Tocava pal·liar aquest deute i amb aquesta obra important per al municipi que avui hem finalitzat, facen un gran pas. Però no quedàrem aquí: fa dues setmanes varen aprovar el projecte per la reforma de la carretera Manacor-Felanitx, volen sortir a licitació per contractar les obres abans de terminar l’any. A més tenim previstes una altra sèrie d’inversions, com la millora de l’avinguda del Torrent i la carretera vella que va a Sant Llorenç. Tots ells són projectes molt necessaris per al poble de Manacor, per això hi estem treballant intensament en aquesta legislatura i continuaren en la següent».

Per la seva banda, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha volgut agrair al Consell de Mallorca aquesta actuació que «no tan sols resoldre un problema històric, sinó que significa també ajudar a fer un canvi de model que impulsen des de l’Ajuntament i que és que la gent al voltant del poble i de dins faci els seus desplaçaments a peu o en bicicleta».

El projecte ha desenvolupat un carril directe (o carril zero) des de la variant Nord cap a la Ma-15 en direcció Palma per agilitzar la incorporació a l’autovia, evitar retencions a la rotonda així com donar fluïdesa a la circulació per la variant Nord (que recondueix tot el trànsit que arriba des dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç) i incrementar la seguretat viària de la zona. A més, a conseqüència de l’exposició pública del projecte, es varen acceptar les al·legacions i també s’ha millorat el paviment del romanent de l’antiga carretera de Manacor per facilitar l’entrada dels veïns i veïnes que viuen a la zona.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència