Connect with us

Actualitat

Un bussejador és rescatat després de set hores desaparegut a l’interior de la cova sa Gleda a Manacor

Un espeleobussejador és rescatat després d'estar set hores desaparegut a l'interior de la cova sa Gleda a Manacor

El succés es va saber durant el capvespre d’ahir diumenge; la víctima va poder ser localitzada gràcies a la intervenció d’uns companys de busseig

L’espeleobussejador Miquel Perelló va poder ser rescatat ahir a la nit en bon estat després d’haver estat set hores desaparegut a l’interior d’una cambra d’aire a la Cova de sa Gleda, un indret situat a la zona costanera i que es compon d’una xarxa de cavitats subaquàtiques de més d’una desena de quilòmetres.

El desaparegut, Miquel Perelló, és un bussejador experimentat especialitzat a fotografiar coves subterrànies, que juntament amb dos acompanyants va decidir submergir-se unes hores aquest passat diumenge. Durant el recorregut, va perdre el contacte amb els altres dos acompanyants els qui una vegada en l’exterior van decidir donar la veu d’alarma.

L’operatiu de rescat va fer necessària la mobilització de diversos efectius de la Guàrdia Civil, Bombers de Mallorca, Policia Nacional i representants de la Federació Balear d’Espeleologia.

L’encàrrec de submergir-se al rescat del desaparegut va ser, John Freddy, el mateix que en 2017 va treure a Xisco Gràcia després de romandre dos dies en una bombolla d’aire en la Cova de sa Piqueta, situada en la mateixa zona.

Passades les onze de la nit, Miquel Perelló sortia a l’exterior i es ponia fi a moltes hores d’angoixa i tensió. Era el segon operatiu de rescat d’aquestes característiques en zinc anys.

Són tendència