Connect with us

Comunitat

Les obres del futur tren de llevant es finançaran a través de l’impost de turisme sostenible

Les obres del futur tren de llevant es finançaran a través de l'impost de turisme sostenible

El cost total del projecte està pressupostat inicialment en 120 milions d’euros

La Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible (CITS) ha aprovat aquest divendres horabaixa 27 projectes nous per ser finançats amb 138,3 milions d’euros que provenen de la recaptació de l’Impost del Turisme Sostenible. Dels 27 expedients aprovats, 14 tindran un impacte directe o indirecte a tots els municipis de les Illes. Entre ells hi figura les obres de perllongació del tren a la resta de municipis del llevant. El cost total del projecte està pressupostat inicialment en 120 milions d’euros

El conjunt de projectes que s’han previst finançar via l’impost turístic, són infraestructures relacionades amb l’aigua i el medi ambient, la mobilitat sostenible, l’habitatge i la mobilitat sostenible.

Pel que fa al projecte de ferroviari del Llevant, el conseller Iago Negueruela, ha declaratque “el Govern continua compromès amb impulsar un transport públic de qualitat així com millorar les infraestructures, per la qual cosa es destinaran 30 milions a impulsar les obres del tren de Llevant. S’impulsarà també la mobilitat amb energies netes (hidrogen)”.

les obres s’aniran executant per fases al llarg dels propers quatre anys, seguint els diferents trams en què està dividit: tram urbà de Manacor, Manacor-Son Carrió, Son Carrió-Son Servera i Son Servera-Artà, a més de dos ramals cap a la costa, cap a Cala Millor i Cala Rajada, el traçat dels quals depèn dels estudis en marxa.

L’impost de turisme sostenible també servirà per finançar la compra del Castell d’Alaró.

Són tendència