Connect with us

Comunitat

Els albergs de Mallorca tenen tots els llits ocupats i hi ha llista d’espera

Els albergs de Mallorca tenen tots els llits ocupats i hi ha llista d'espera

Sis entitats socials auguren un hivern molt dur per a moltes persones que tenen dificultats per accedir a un habitatge

Aquest 30 d’octubre és el dia de les persones Sense Llar, i amb aquest motiu les entitats que formen part de l’Àrea per a la Pastoral Caritativa i Social del Bisbat de Mallorca i treballen amb persones sense llar, en aquest cas la Fundació Social La Sapiència; Pastoral Penitenciària; Projecte Sojorn; Jóvenes de San José; Pastoral de la Salut; Justícia i Pau i Càritas Mallorca, han organitzat per aquest dijous 27 a les 12h a la Plaça Espanya de Palma, un acte per a sensibilitzar sobre les persones que viuen al carrer, amb la lectura d’un manifest i el testimoni de 3 persones en situació de Sense Llar.

L’objectiu és visibilitzar la realitat de vulnerabilitat que pateixen aquestes persones , i la falta d’accés a drets bàsics. És un de les denuncies que apareixen a la campanya “Fora de cobertura: No permetis que quedin fora” de Càritas.

A la roda de premsa s’ha destacat la importància de treballar conjuntament per a coordinar l’acció que desenvolupen les entitats que treballen amb aquest col·lectiu de sense sostre. Un treball col·lectiu a través de diferents serveis i que ha suposat l’atenció al darrer any de 852 persones.

De la Fundació Social La Sapiència, el seu director, Toni Moyà, ha apuntat que la situació s’ha agreujat des de la pandèmia. Ha aparegut un nou col·lectiu d’exclosos que no han recuperat la seva estabilitat i persones en situació de llarga durada al carrer.

La reivindicació de les entitats que treballen amb les persones sense Sostre és molt clara , la situació és d’Emergència i l’horitzó no es positiu, es necessiten més pisos d’acollida pels diferents col·lectius . Així ho ha apuntat des de Pastoral Penitenciària, Jaume Alemany, qui ha recordat la necessitat de donar més visibilitat a les persones sense sostre, persones que per justícia tenen dret a un habitatge digne i que la seva situació no l’han cercada , se l’han trobada.

Són tendència