Connect with us

Oci i Cultura

Manacor reactiva el cicle ‘Novembre Enològic’

Manacor reactiva el cicle 'Novembre Enològic'

Mitjançant quatre tallers de dos dies de durada cada un que tendran lloc a l’IES Manacor de la mà de Carmina Sender, Luis Armero, Daniel Arias i Andreu Oliver ‘Majoral’

Després de tres anys, torna el cicle Novembre Enològic, una manera d’acostar a la població els món del vi i educar els sentits envers el món de l’enologia, amb l’objectiu de conèixer i apreciar el món del vi. El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat del president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar; del delegat d’Educació, Mateu Marcé; i del responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo, han presentat aquest dimecres la tercera edició d’aquesta proposta educativa.

Es tracta de quatre tallers de dos dies de durada cada un que tendran lloc aquest proper mes de novembre a l’IES Manacor de la mà de Carmina Sender, Luis Armero, Daniel Arias i Andreu Oliver ‘Majoral’. Les activitats se celebraran els dies 7 i 8; 16 i 17; 21 i 22; 28 i 29 de novembre.

La primera sessió, els dies 7 i 8 de novembre, donarà els coneixements bàsics per a iniciar-se en el món del vi de la mà de Carmina Sender. Un curs per conèixer els aspectes més bàsics dels vins: què és el vi, com s’elaboren, el paper de la bota, les característiques organolèptiques i el vi i la salut.

Continuarà els 16 i 17 de novembre amb el taller Elaboram el nostre propi vi., a càrrec de Luis Armero. Durant les dues sessions s’oferiran vins monovarietals (cabernet, merlot, syrah i callet) i s’estudiaran les seves característiques i a partir d’aquests vins se n’elaborarà un de personal fet un 85% amb callet i la resta de les demés varietats. Finalment es farà un petit concurs intern per votar el vi que haurà agradat més als assistents.

Una setmana més tard, els 21 i 22 de novembre, serà el torn dels vins internacionals, dels que en parlarà Daniel Arias. A les sessions es farà una comparació entre vins francesos i vins mallorquins elaborats amb varietats franceses: cabernet sauvignon, merlot, syrah, viognier i pinot noir. Els vins francesos són de Bordeaux, Pays d’Oc o Bourgogne.

Clourà el cicle el taller Reconeixem el vi de Mallorca, a càrrec d’Andreu Oliver ‘Majoral’, en què es presentaran diferents vins fets amb varietats mallorquines i foranes, que posteriorment també hauran d’identificar, mitjançant un tast.

Aquest cicle l’han fet possible l’Ajuntament de Manacor, el Centre Universitari de Manacor i la Denominació d’Origen Pla i Llevant.

Són tendència