Connect with us

Societat

L’escriptora, Antònia Vicens, serà nomenada Filla Predilecta de Mallorca

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (l'AELC) reconeix a l'escriptora, Antònia Vicens

En el mateix acte institucional amb motiu de la Diada de Mallorca, la fira de teatre FIET de Vilafranca rebrà el premi Jaume II, entre altres guardonats

El Consell de Mallorca celebrarà el mes de desembre l’acte institucional de la Diada de Mallorca on es durà a terme l’entrega dels premis, honors i les distincions de la institució. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la tasca feta o que fan persones i entitats en benefici de Mallorca i de la seva ciutadania.

En el llistat de persones o entitats que rebran el reconeixement de l’ens insular, hi figura l’escriptora de Santanyí, Antònia Vicens, que aquest mateix any va rebre el Reconeixement de Mèrits 2022 que concedeix l’Escola de Mallorquí de Manacor. Serà nomenada filla predilecta.

En el mateix acte institucional, la fira de teatre FIET que se celebra anualment a Vilafranca rebrà el premi Jaume II, entre altres guardonats.

Antònia Vicens i Picornell

Nascuda a Santanyí l’any 1941. Autora de novel·les, contes i reculls poètics. El seu primer llibre, Banc de fusta, va rebre un premi a Cantonigròs el 1965. La seva següent novel·la, 39° a l’ombra va conquerir el Premi Sant Jordi de novel·la. L’univers mallorquí i els problemes d’equilibri entre turisme i conservació del territori són la font d’inspiració principal per a aquests dos volums i l’obra posterior. Distingida amb altres premis literaris, un reconeixement global a la seva carrera li va arribar amb la Creu de Sant Jordi el 1999, la medalla Ramon Llull el 2004 que va refusar en protesta per la política lingüística del Govern Balear, el Premi Nacional de Cultura el 2016, el Premi Nacional de Poesia el 2018 i el Premi d’Honor de les Lletres catalanes el 2022.

Són tendència