Connect with us

Actualitat

El batle Oliver proposa que Aurora Picornell sigui declarada Filla Adoptiva de Manacor

El batle Oliver proposa que Aurora Picornell sigui declarada Filla Adoptiva de Manacor

Així ho ha anunciat avui capvespre durant una compareixença de premsa per valorar la identificació de la figura més emblemàtica del panorama polític republicà dels anys 30 a Mallorca

El batle de Manacor, Miquel Perelló, ha celebrat avui capvespre una compareixença de premsa després que aquest dijous hagi transcendit la identificació d’Aurora Picornell de les restes que van poder ser trobades durant la segona fase d’excavacions i exhumacions dutes a terme al cementiri de Son Coletes l’any passat.

Les restes de la figura més emblemàtica del panorama polític republicà a les Illes Balears ara fa 80 anys, van aparèixer juntament amb les seves companyes Belarmina González Rodríguez, Catalina Flaquer Pascual i les seves filles Antònia i Maria Pasqual, totes elles lluitadors antifeixistes, conegudes com les Roges del Molinar.

Oliver ha volgut ressaltar i agarir  la labor dels “historiadors, col·lectius, entitats i famílies han fet una feinada i han aportat el seu granet d’arena per aclarir els fets d’aquells mesos d’història obscura i vergonyosa de la nostra terra. Son Coletes a cada palada ha reescrit un poquet la història”, ha assegurat, alhora que ha reconegut que el moment de conèixer que les restes d’Aurora Picornell han estat identificades ha estat “un dels més emotius” com a batle de Manacor, “juntament amb les primeres palades a Son Coletes”, ha declarat.

El batle de Manacor ha anunciat també que proposarà a tots els partits polítics que conformen el consistori municipal declarar Aurora Picornell Filla Adoptiva de Manacor.

Aurora Picornell i, pendents de la confrimació definitiva de les Roges del Molinar, s’afegeixen a Pere Llull Fullana, Miquel Palmer Duran, Antoni Alomar Mas, Francisca Llull Font i Francesca Salas Llull, totes elles trobades i identificades a Son Coletes gràcies al Pla de Fosses impulsat pel Govern.

Són tendència