Connect with us

Actualitat

Tret de sortida a les obres de reforma de la plaça des Cós de Manacor

Tota l'àrea afectada per la reforma projectada ha estat vallada, per tal d'impedir el trànsit de vehicles i vianants

L’empresa adjudicatària del projecte, Melchor Mascaró S.A., ha iniciat aquest dilluns els preparatius perquè les màquines puguin començar a aixecar el carrer

Aquesta setmana començaran les obres de reforma de la plaça des Cós de Manacor. L’actuació prevista en aquest indret, situat al centre de la ciutat, preveu eliminar les barreres arquitectòniques, millorarà l’aspecte general de l’espai i afavorirà la recuperació de l’espai públic per als vianants, en detriment del trànsit de vehicles. L’obra també substituirà les xarxes de serveis: enllumenat públic, aigua potable, clavegueram, escomeses particulars i xarxa de pluvials, ara inexistent; i instal·larà una zona de rec per a la vegetació. La superfície de la intervenció és de 2.375 metres quadrats i comprèn des del capdamunt del carrer d’Artà fins a l’encreuament dels carrers Olesa, Antoni Galmés folklorista i avinguda de Baix des Cós.

Aquest dilluns els operaris de l’empresa adjudicatària de la reforma, Melchor Mascaro SA, han començat amb els preparatius necessaris previs als treballs de les màquines excavadores. Tota l’àrea afectada per la reforma projectada ha estat vallada, per tal d’impedir el trànsit de vehicles i vianants.

Tota l’àrea afectada per la reforma projectada ha estat vallada, per tal d’impedir el trànsit de vehicles i vianants

La plaça, una vegada s’hagi executat la reforma, passarà a tenir un sol sentit de circulació i l’enllaç amb el carrer Olesa, Baix des Cós i Toni Galmés es resoldrà amb una rotonda de petites dimensions. També s’eliminaran els semàfors existents i es reduirà l’aparcament a una plaça adaptada i algunes places de càrrega i descàrrega.

Les obres tenen un termini d’execució de sis mesos i un pressupost de 838. 784,96 euros.

Són tendència