Connect with us

Comunitat

Les obres del tren començaran abans de maig, no afectaran a la Via Verda i cobrirà Cala Millor i Cala Rajada

Les obres de la nova xarxa del tren del Llevant començaran abans de maig, no afectaran la Via Verda i cobrirà Cala Millor i Cala Rajada

La perllongació des de Manacor s’anirà executant per fases al llarg dels pròxims quatre anys

La presidenta del Govern, Francina Armengol i el conseller Josep Marí s’han reunit aquest divendres amb els batles d’Artà, Manacor, Sant Llorenç, Capdepera i Son Servera i amb la plataforma Volem el Tren de Llevant, per tal de tractar la perllongació del servei ferroviari a la zona de Llevant. La trobada s’ha celebrat al Teatre d’Artà.

Després de la reunió que ha durat gairebé dues hores, la presidenta ha garantit la totalitat del finançament necessari per a poder executar les obres, que es faria per fases al llarg dels pròxims quatre anys, seguint els diferents trams en què està dividit: tram urbà de Manacor, Manacor-Son Carrió, Son Carrió-Son Servera i Son Servera-Artà, a més de dos ramals cap a la costa, cap a Cala Millor i Cala Rajada, el traçat dels quals depèn dels estudis pendents d’elaborar.

La represa en la construcció del tren de Llevant s’iniciarà l’any que ve, segons ha declarat Armengol, amb la licitació i l’inici d’obres del tram urbà de Manacor, del qual enguany s’aprovarà definitivament el projecte bàsic i es redactarà el projecte de construcció, de forma consensuada amb l’Ajuntament de Manacor. Aquesta és precisament una de les exigències que ha posat damunt la taula el batle de la ciutat, Miquel Oliver.

Aquesta és la valoració d’alguns dels batles i batlesses de la zona de Llevant després de la reunió celebrada aquest divendres.

Són tendència