Els veïns de Porto Cristo es queixen d’inseguretat ciutadana i el delegat d’Interior reconeix que “el municipi pateix la falta d’una trentena d’agents, però no ens permeten noves contractacions”
El delegat d’Interior de Manacor, Joan Gaià, en la seva primera intervenció durant l’Assemblea Ciutadana d’aquest dijous a Porto Cristo, va voler anticipar-se a les possibles protestes dels ciutadans, reconeixent d’entrada “ja ser que vos queixareu que hi ha pocs policies”, per afegir que “el municipi en el seu conjunt ve sofrint des de fa temps un dèficit de 30 efectius policials”.
Respecte a les queixes dels assistents pels casos de robatoris que es produeixen, va posar en coneixement dels ciutadans que “tot als assumptes relatius a la inseguretat ciutadana són competència directa de la Policia Nacional”, amb l’afegit que “aquest mateix estiu, el Ministeri de l’Interior del govern espanyol va decidir endur-se’n una quarantena d’agents de la Comissària de Manacor que van ser destinats a la Península. En plena temporada alta”.
“Aquest mateix estiu, el Ministeri de l’Interior del govern espanyol va decidir endur-se’n una quarantena d’agents de la Comissària de Manacor que van ser destinats a la Península. En plena temporada alta”, va denunciar obertament Gaià
Les denúncies referents a robatoris, carteristes, entre altres actes delictius “no són competència directa de la Policia Local, que si intervé si és requerida o els agents que patrullen observen algun fet en aquest sentit”, va comentar Gaià, alhora que lamentava que alguns ciutadans només es disposen a respectar determinades ordenances quan s’adonen de la presència policial. I és que alguns veïns van lamentar alguns episodis que solen donar-se a l’hora d’abandonar fems o trastos vells en la via pública. Un fet que el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, va dir estar al corrent, “malgrat les moltes sancions que estem imposant”, va dir.
“Tampoc no se’ns ha permès incorporar agents vestits de paisà per combatre determinats comportaments d’incivisme”
Aquestes situacions podrien ser controlades amb la incorporació d’agents que transitassin pel carrer vestit de paisà, “però el Ministeri d’Interior tampoc ens ho permet, a diferència del que succeeix en les grans ciutats que intenten combatre els casos d’incivisme d’aquesta manera. Únicament se’ns permet que siguin dos, de cent, els agents que puguin vestir de paisà, són els policials tutors”, va aportar Gaià al debat.
A l’escassa capacitat de maniobra que disposen les administracions municipals a l’hora de reforçar els assumptes relatius a la seguretat, el delegat de l’àrea de Manacor va fer saber més contratemps que dificulten que el municipi disposi dels efectius policials necessaris que el nombre de residents requereix: l’actual llei de contractació prohibeix als ajuntaments incorporar noves contractacions de personal i pel que fa a la Comissaria de la Policia Nacional va dir que “Manacor figura com el destí que tots els agents de fora volen evitar. És la Comissaria més empestada d’arreu de l’estat”.