Connect with us

Actualitat

“Els problemes de la primera línia de Porto Cristo no poden solucionar-se a curt termini”

"Els problemes de la primera línia de Porto Cristo no poden solucionar-se a curt termini

El delegat de la Zona Costera, Sebastià Nadal, va ser l’encarregat de respondre la majoria de preguntes i protestes dels veïns del nucli després de la polèmica reforma de la zona

De totes les Assemblees Ciutadanes que l’equip de govern de Manacor ha celebrat aquesta legislatura, la d’ahir dijous a Porto Cristo ha estat la més difícil de superar, políticament parlant, i la que va obtenir una resposta ciutadana més gran pel que fa al nombre d’assistents. Un fet que ja es presumia dies enrere després dels lamentables episodis viscuts al carrer Bordils arran de les recents pluges. Les anomenades ‘Obres de la Vergonya’ van centrar bona part del debat entre responsables polítics i veïns. Els assistents que obertament es van queixar de la situació que viuen i suporten des de fa mesos, van demanar saber a qui cal responsabilitzar del “desastre”, segons la qualificació d’un dels intervinents, que també es va interessar per saber qui va ser l’encarregat de fer el seguiment de les obres i si l’empresa adjudicatària reunia les condicions per dur-les a terme. També va demanar saber qui va ser l’autor/s de redactar la reforma.

El delegat de la Zona Costera, Sebastià Nadal, va ser qui va haver de bregar les primeres consultes dels assistents. Al marge de les seves explicacions poguessin resultar més o menys convincents, cal reconèixer-li al representant polític que va assistir a la convocatòria amb els deures pendents de fer, però molt estudiats. Al llarg de les seves exposicions, va deixar clar que el projecte va ser elaborat íntegrament pels mateixos tècnics municipals: arquitectes, enginyers i aparelladors del Consistori de Manacor, que també van ser els encàrrecs de supervisar el desenvolupament de les obres. Nadal també va dir que la contractació de l’obra es va fer basant-se en els criteris que estableix la mateixa llei de contractació pública i que atesa la quantia pressupostada havia de ser obligatòriament oberta. I que l’empresa adjudicatària reunia tots els requisits per concórrer, “ens agradi o no”, alhora que reconeixia que “ens ha sortit rana”.

De totes les Assemblees Ciutadanes que l’equip de govern de Manacor ha celebrat aquesta legislatura, la d’ahir dijous a Porto Cristo ha estat la més difícil de superar, políticament parlant, i la que va obtenir una resposta ciutadana més gran pel que fa al nombre d’assistents

També va explicar que l’objectiu de la reforma no era altre que “dotar a la primera línia de Porto Cristo d’un aspecte millorat i renovat i a l’alçada d’un passeig situat devora de la mar, a diferència del que ha existit fins ara”, dient “una via amb un trànsit diari de més de 4.000 vehicles amb les consegüents molèsties que tot això genera”.

Va reconèixer que la reforma projectada a la zona consistia en l’embelliment de la zona i de les pluvials, “les residuals en quedaven al marge en considerar-se que la canalització ja existent seria suficient. Ja hem vist que finalment no ha estat així”.

Nadal va lamentar algunes de les situacions que s’han produït aquestes últimes setmanes arran de les pluges, però alhora va dir obertament que “assegurar una solució a la situació a curt termini no és possible”. El motiu, segons va dir, és perquè la major part de les aigües residuals de tot el nucli urbà de Porto Cristo es concentren, des de fa anys, a la primera línia, quan l’aconsellable seria que la major part d’aquests conductes fecals estiguessin directament connectats amb la depuradora: “Dur a terme aquesta actuació és més complexa, des del punt de vista tècnic i econòmic, del que pugui semblar”. Aquesta actuació també implicaria disposar d’una estació depuradora de major capacitat que l’actual, i que “suposarà una inversió de molts de milions”, segons va avançar Hinojosa.

A mesura que la trobada avançada els ànims es van anar calmant i cadascuna de les parts tingueren l’oportunitat d’explicar-se: els veïns van poder exterioritzar el seu malestar i els representants polítics les seves explicacions que de fet arribaren amb alguns mesos de retard.

Al final del debat, un dels assistents va demanar a la regidora d’urbanisme, Núria Hinojosa, que havia d’assumir les responsabilitats polítiques per aquestes obres i havia de dimitir. La representant socialista va respondre a la petició dient que ella es va presentar a unes eleccions municipals amb determinats compromisos polítics, igual que la resta de partits que formen el pacte municipal, i que tota actuació sempre es duu a terme amb les millors intencions. La titular de l’àrea d’urbanisme es va comprometre a exigir responsabilitats a l’empresa adjudicatària de la reforma “per tots els perjudicis ocasionats”, però “quan sigui el moment de fer-ho”.

Són tendència