Connect with us

Actualitat

Un fet perillós cada cop més freqüent: passatgers d’autobusos interurbans viatgen drets per la manca de seient

Un fet perillós cada cop més freqüent: passatgers d'autobusos interurbans que viatgen drets per la manca de seient

Una situació que ve repetint-se diàriament en moltes línies i que també afecta al servei Cala Millor-Manacor-Palma

La tercermundista situació s’està repetint des de fa mesos i gairebé diàriament. Nombrosos usuaris dels autobusos interurbans que fan ús de la línia Cala Millor-Manacor-Palma viatjant “amuntegats”, molts sense seient, i en un sol vehicle. Un fet perillós, ja que una brusca frenada podria suposar una veritable tragèdia.

Aquesta és la situació que es dona des de mitjans del passat mes de juny, segons reconeixen alguns usuaris, i que continua produint-se a hores d’ara. Una aglomeració de passatgers que succeeix principalment durant les hores de més demanda per part dels usuaris, com és el cas que hem pogut viure avui mateix en primera persona, minuts abans de les 10 del matí: Hem arribat a comptar una quinzena de persones que es dirigien a Ciutat i ho feien dempeus en el passadís o assegudes als peus de la porta de sortida.

En plena temporada d’estiu s’han arribat a viure situacions amb més d’una trentena de passatgers que feien el trajecte des de Manacor a Palma sense seient.

Alguns usuaris han expressat la seva “incredulitat” davant el que considerin el que és “una autèntica barbaritat” el fet que estigui permès el viatge de passatgers drets en una línia interurbana.

Passatgers del trajecte Manacor-Palma asseguts als peus de la porta de sortida.

Des del sindicat SITEIB, expliquen que fa mesos que van denunciant aquests fets que amb el pas dels mesos va afectant moltes més línies del conjunt del territori. El portaveu Juan Pereyra, afirma que aquests últims mesos han existit molts problemes d’aquest tipus a les connexions entre Can Picafort, Platges de Muro o Alcúdia amb Palma.

En plena temporada d’estiu s’han arribat a viure situacions amb més d’una trentena de passatgers que feien el trajecte des de Manacor a Palma sense seient

Des del SITEIB reiteren que aquestes situacions no s’ajusten a la seguretat viària, i molts menys si es tracta de trajectes de llarg recorregut, i que a més “van en detriment de la qualitat del servei que va ser anunciat amb tota mena de focs d’artifici per part del Govern durant els primers dies”.

El sindicat també assenyala que aquests episodis formen part del llarg llistat d’incompliments que figuren al plec de condicions i que les empreses adjudicatàries del servei no respecten.

També asseguren que mesos enrere el Consorci de Transports va autoritzar a les esmentades empreses a poder transportar passatgers dempeus, si bé alguns xofers s’han negat a fer-ho per raons de seguretat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència