Connect with us

Opinió

El nom de Felanitx

El nom de Felanitx

La regidora del PP, Marta Cano, digué que estan consultant uns experts per tal de confirmar la grafia correcta del nom del poble i poder fer-ho saber a Google

Vaig tenir la paciència d’escoltar la plenària de l’Ajuntament de Felanitx, del passat dilluns, 10 d’octubre. Hauria fet un fart de riure, si no fos que era l’ajuntament del meu poble, i em feu vergonya i ganes de plorar. Allò va semblar una baralla de barra de cafè. Tant els de l’equip del govern com els PsoE demostraren que només pensen en les eleccions vinents i fan campanya electoral de manera descarada.

No és gens estrany que entre aquesta batalla d’acusacions mútues passàs sense fer-se notar una pregunta, crec que del regidor del Bloc per Felanitx, Miquel Lluís Mestre, demanat com estaven les gestions amb Google per tal que el nom de Felanitx aparegui escrit correctament a les seves aplicacions, en comptes de “Felanich”, que és com surt ara mateix -consultau el vostre mòbil i ho veureu- crec que fou la regidora del PP, Marta Cano, qui va respondre. Digué que estan consultant uns experts per tal de confirmar la grafia correcta del nom del poble. Tot en gros no es dedicà ni un minut a debatre aquest tema.

Som conscient que a Felanitx, la nostra identitat es troba en caiguda lliure, però ni en una de les meves elucubracions novel·lesques em podria imaginar que el nostre ajuntament necessiti una comissió d’experts per determinar quin és el nom del seu poble, i fer-ho saber oficialment als directius de Google, els quals, ben segur, no en consultaren cap a l’hora d’escriure el nom del nostre poble amb una grafia que, en els meus temps d’alumne i de mestre, hauria estat causa pro forta per suspendre una assignatura, fin i tot a primària.

Som conscient que a Felanitx, la nostra identitat es troba en caiguda lliure, però ni en una de les meves elucubracions novel·lesques em podria imaginar que el nostre ajuntament necessiti una comissió d’experts per determinar quin és el nom del seu poble

Aquest tema passà com una anècdota entre un debat furibund sobre la presència als despatxos de la Sala abans del seu nomenament del nou regidor; Pere Antoni Mascaró, a qui desig, seny i sort en la seva nova feina. Com a ciutadà, no m’importa gaire si el nou regidor va anar o no per l’ajuntament i utilitzà els ordinadors per a fer consultes. El que sí que em preocupa és que a l’àrea de cultura, com va dir el batle, hagi de seguir les ginyes que va deixades marcades la seva antecessora. Així anam malament, un regidor de cultura -més que al despatx- té les seves feines al carrer, ha d’estar atent a les xarxes socials, ha de conèixer de primera mà la feina dels artistes, dels músics i dels activistes culturals, si vol copsar el batec de la cultura del poble.

Biel Mestre (Escriptor)
Es Pou den Catiu, Felanitx: 12 d’octubre 2022

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència