Connect with us

Actualitat

La moció del PP que proposava una rebaixa tributària no va obtenir el suport del ple de Manacor

La moció del PP que proposava una rebaixa tributària no va obtenir el suport del ple de Manacor

Demanava una reducció de l’IBI i avantatges per aquells habitatges que apostassin per les energies renovables. La regidora d’Economia, Maria Antònia Truyols, els va acusar de fer “demagògia”

La moció presentada pel PP al ple celebrat ahir a la nit a l’Ajuntament de Manacor, que instava una baixada d’impostos atesa l’actual conjuntura econòmica, finalment no va aconseguir el suport necessari per ser aprovada. Això sí, durant alguns moments va ser motiu d’un agre debat entre la delegada d’Economia, Maria Antònia Truyols, i la portaveu del grup municipal popular, Maria Antònia Sansó.

La proposta dels populars consistia en una rebaixa de l’IBI i facilitar avantatges tributaris per aquells habitatges que apostassin per les energies renovables. Maria Antònia Sansó, durant la seva exposició de motius, va dir que “donades les actuals circumstàncies, era el moment de deixar respirar les famílies manacorines i alleugerir-les econòmicament. Consideram que l’Ajuntament de Manacor s’ho pot permetre”.

La regidora d’Economia, Maria Antònia Truyols, va acusar els representants populars de fer “demagògia” i de “mesclar tributs amb la inflació”. La responsable de l’àrea d’economia del govern municipal, també va recriminar a la bancada del PP que mostressin un gràfic durant la seva argumentació de la moció, on es podia veure que la rebaixa de l’IBI proposada suposava que la taxa passés del 0,65%. 0,62%. És vergonyós”.

La portaveu d’El Pi, Catalina Riera, va dir desconèixer si la situació financera actual del Consistori permetia una rebaixa tributària, però si es va manifestar a favor que pogués aprovar-se un paquet de mesures que permetessin alleujar les dificultats econòmiques per les quals travessen moltes famílies del municipi. També va dubtar que la proposta del PP suposés un gran ajut a les famílies més necessitades.

La portaveu del grup AIPC/SyS, Antònia Llodrà, va dir que el seu vot seria el de l’abstenció, alhora que lamentava haver-ho de fer, però es va mostrar partidària d’un acord consensuat per tots els grups i que fos pres sense urgències i una vegada analitzada detingudament aquesta possibilitat.

Són tendència