Connect with us

Comunitat

Tolo Gili, és reelegit president d’El Pi amb el suport del 97% dels vots emesos en el Sisè Congrés

Tolo Gili, és reelegit president d'El Pi amb el suport del 97% dels vots emesos en el Sisè Congrés

“No formam part de cap bloc, ni d’esquerres ni de dretes. La nostra prioritat és la defensa dels interessos de Balears”, ha ressaltat en el seu discurs de cloenda

El polític artanenc, Tolo Gili, ha estat reelegit aquest dissabte president d’El PI-Proposta per les Illes, obtenint el suport del 97% dels vots emesos pels militants, en el Sisè Congrés Balear celebrat en el saló d’actes d’un establiment turístic de la platja de Palma.

Gili ha començat el seu discurs de cloenda donant les gràcies a tots els afiliats i participants i ha recordat que “El Pi és la casa comuna on conflueixen les persones que prioritzen aquesta terra des d’un projecte de centre ampli i plural. Som nacionalistes, regionalistes, balearistes… i deim no als extremismes i als populismes. El Pi no forma part de cap bloc, ni d’esquerres ni de dretes. El Pi és i defensa les Balears”.

En la seva intervenció també ha recalcat que ell personalment no encapçalarà cap candidatura amb vista a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig i que a partir d’aquest darrer Congrés “comença un temps de bicefàlia entre càrrecs públics i del mateix partit per donar més múscul a la formació”.

Gili ha presentat un equip continuista, amb el qual ja es va presentar a l’anterior mandat. La batlessa de Porreres, Xisca Mora i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, continuaran com a vicepresidents per Mallorca; Lucia Ribas com a vicepresidenta per Eivissa i Antoni Bosch per Menorca. Tanquen l’equip Margalida Vives com a tresorera i Rafel Ballester com a coordinador.

El Pi ha celebrat aquest dissabte el seu Sisè Congrés.

“Sortim a guanyar, tant a les Balears com a les eleccions estatals. Aquesta vegada si que venim per quedar”, ha assegurat Gili que també ha recordat que El Pi està present a Europa gràcies a l’aliança amb el PNB i Coalició Canària, presents en el Congrés.

S’ha posicionat en favor dels joves, de la diversificació,la innovació, el petit comerç, el municipalisme i el medi ambient, mostrant-se molt crític en la postura prohibitiva en la qual s’ha instal·lat el Govern actual. També ha criticat el REB proposat pel govern espanyol, que ha qualificat “del tot insuficient”.

El Congrés també ha servit per aprovar diverses ponències, que segons ha reconegut el mateix president del partit, en alguns casos estan inspirades en el PNB i Coalición Canaria: l’estatutària, la política i l’econòmica.

Són tendència