Connect with us

Actualitat

Joan Gaià recorda que la zona on van ser rescatades 8 persones a Manacor “està catalogada com a inundable”

Joan Gaià recorda que la zona on han hagut de ser rescatades 8 persones a Manacor "està catalogada com a inundable"

Els habitatges, construïts anys enrere dins aquesta àrea considerada de risc, estan situats molt a prop del traçat del torrent de Na Borges

L’Ajuntament de Manacor comunicava a primera hora d’aquest divendres que amb motiu de les intenses pluges d’aquesta nit passada, 8 veïnats han hagut de ser evacuats dels seus habitatges davant l’acumulació d’aigua. Cinc d’ells han passat la nit al Poliesportiu Municipal Miquel Àngel Nadal. La resta van ser acollits per familiars.

El regidor d’Interior de Manacor, Joan Gaià, ha publicat avui capvespre a les xarxes, un mapa de la zona que va fer necessari el desallotjament d’aquest grup de ciutadans.

El responsable de l’àrea d’Interior ressalta que l’esmentat indret, situat als afores del nucli urbà i molt a prop de la depuradora de la ciutat, “està catalogada com a inundable”, per part del departament d’Emergències del Govern. Es dona la circumstància que aquests habitatges, construïts anys enrere dins aquesta àrea catalogada de risc, van ser aixecats a molt pocs metres de distància del traçat del conducte natural per on córrer l’aigua del torrent de na Borges.

Gaià ha volgut aclarir aquest fet per tal de sortir al pas d’alguns comentaris que defensen que la situació que s’ha viscut aquest passat vespre a la zona ha estat conseqüència del mal estat de neteja que presentava l’esmentada canalització natural de l’aigua. Ho ha desmentit taxativament,”ja que el personal de la Conselleria de Medi Ambient feia dies que s’havien dedicat a dur a terme les corresponents tasques de manteniment i neteja”, ha explicat.

Són tendència