Connect with us

Actualitat

A Manacor plou en poc més de dues hores gairebé el doble de la mitjana habitual de tot el mes d’octubre

A Manacor plou en poc més de dues hores més de la mitjana habitual de tot el mes d'octubre

Les pluges deixen una regada general i generosa a tot els municipis del Llevant, però amb incidències

Les pluges d’aquesta nit passada a Manacor, haurien deixat registres de fins a 250 litres/m2 en gairebé dues hores. Això vol dir que en aquest curt període de temps va ploure més que la mitjana de precipitacions que solen ser habituals durant tot el mes d’octubre.

Segons ha informat l’Ajuntament a primera hora del matí, 8 veïnats van haver de ser evacuats dels seus domicilis aquesta matinada per mor de les fortes pluges. Cinc d’ells han passat la nit al Poliesportiu Municipal Miquel Àngel Nadal, pendents d’una valoració dels danys en els habitatges.

“Ha estat una nit difícil, d’estar pendents del cel i de totes les incidències que ens anaven arribant, des de soterranis negats a carrers plens d’aigua”, ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, a l’hora de fer balanç d’aquesta última nit viscuda a #Manacor ben passada per aigua. El batle, segons ha confirmat el Consistori, hauria fet nit amb les dues famílies reallotjades al poliesportiu Miquel Àngel Nadal.

Entre les incidències que més s’han repetit hi ha soterranis negats. El batle ha destacat que “en general les infraestructures han respost de manera correcta: els carrers han absorbit l’aigua que queia i també ho ha fet el torrent en el seu curs dins el nucli de Manacor. Això ha permès que les incidències dins la ciutat hagin estat molt puntuals”.

Miquel Oliver, ha volgut agrair la tasca del personal d’Esports, els voluntaris de Protecció Civil de Manacor i a la Policia Local la feina feta durant la matinada passada per atendre totes les peticions ciutadanes.

Altres incidents

Les pluges d’aquesta matinada també han afectat la majoria de platges del municipi. Des de primera hora del de matí d’aquest divendres els treballadors de la SAM, l’empresa municipal que gestiona les platges, treballa per retirar tots els elements que puguin representar un perill per a les persones. A la platja de s’Illot s’han retirat 20 para-sols i una cinquantena d’hamaques. A l’espera de com evoluciona el cap de setmana, la setmana que ve es recol·locaran els elements retirats, com ara passarel·les.

Les pluges també han afectat el servei d’aigua de Cala Murada, degut a la inundació de les instal·lacions de la bomba d’impulsió. La SAM ja ha solucionat l’incident i el servei d’aigua s’ha restablert de matí, pel que s’espera que la pressió es vagi recuperant al llarg del dia.

La brigada municipal també ha fet feina tot el matí per donar resposta a diversos incidents. Concretament, s’han desplaçat a la carretera de Conilles per sol·lucionar alguns desperfectes ocasionats a pals, han retirat parets caigudes al camí de Tortova i han reparat o senyalitzat els imbornals que s’havien embossat.

Són tendència