Connect with us

Comunitat

El Govern avalarà la compra del primer habitatge a qui sumi cinc anys residint a les Illes

Una desena de famílies de Manacor reben les claus dels seus nous habitatges de protecció pública

També podran beneficiar-se d’una reducció del 5% al 4% en l’impost de transmissions patrimonials sempre que la compra no superi els 270.000 euros

El Govern avalarà a partir del mes de gener del 2023 la compra del primer habitatge a persones que resideixin a les illes un mínim de cinc anys per a immobles de protecció oficial o del mercat lliure que costin menys de 270.000 euros.

Armengol ha fet pública aquesta mesura aquest dimarts al Parlament després de ressaltar “l’esforç inversor històric” que ha fet el Govern per construir habitatges públics i facilitar l’edificació per part de promotors privats de pisos de protecció oficial.

L’aval públic permetrà, segons Armengol, que els 14.000 pisos de protecció oficial que està previst que surtin al mercat i els habitatges lliures que costin menys de 270.000 euros puguin ser adquirits per residents.

En paral·lel, ha avançat que pujarà de l’11,5% al ​​12% el tipus impositiu sobre els habitatges que costen més d’1 milió d’euros i la creació d’un nou tram gravat al 13% per a les cases de més de 2 milions.

D’altra banda, l’impost de transmissions patrimonials es reduirà del 5% al ​​4% a les compres de primer habitatge per menys de 270.000 euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència