Connect with us

Actualitat

El Govern prioritza el nou tramvia de Palma a la prolongació del Tren de Llevant

El Govern prioritza el tramvia de Palma a la prolongació del Tren de Llevant

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha compromès aquest dilluns a finançar amb 20 milions d’euros el nou model de mobilitat a la capital

La reivindicada prolongació del servei ferroviari des de Manacor a la resta de municipis del Llevant haurà de continuar esperant. Un projecte que la plataforma del tren i residents de la zona exigeixen ​​i reclamen des de l’any 1998. La petició compta amb el suport de tots els ajuntaments dels municipis afectats. La proposta consisteix que els veïns de la zona es puguin beneficiar d’un servei de tren que recorri tot el Llevant que ja va existir en èpoques passades.

Cal recordar que el llavors conseller de Mobilitat del Govern, Marc Pons, que pocs mesos després va deixar el càrrec, a finals de l’any 2020 va arribar a reunir-se amb els alcaldes i alcaldesses de la zona per transmetre’ls que impulsar el projecte ferroviari del Llevant era un repte del Govern. Va exposar fins i tot obertament quin seria el full de ruta que se seguís des del seu departament en aquest sentit, arribant a explicar que la intenció inicial era la de mantenir el traçat previst des d’un primer moment, si bé inclouria algunes modificacions per tal que també pogués prestar servei a la zona turística de Cala Millor.

Reconegué al seu dia que la Conselleria prepararia un plec de condicions i que tenia intenció, des d’un punt de vista tècnic, la voluntat d’encarar la revisió del projecte.

Pel que fa a la manera com es podria finançar la prolongació ferroviària, va dir que en el cas que el Govern no disposés de recursos propis, estava disposat a tocar la porta de Madrid i Europa per aconseguir-los.

De tot el que havia avançat Pons no s’ha tornat a saber res. La darrera vegada que el Govern es va pronunciar sobre el projecte, va ser a mitjans d’aquest any quan la conselleria de Mobilitat va traslladar als responsables polítics de la zona la intenció d’invertir un milió d’euros en tres estudis que haurien de detallar de quina manera es podria ampliar la xarxa ferroviària.

Aquest dilluns, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aprofitat la seva estada a Mallorca per anunciar incentius fiscals per a les Illes i comprometre’s a finançar amb 20 milions d’euros el nou tramvia de Palma.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència