Connect with us

Comunitat

Detingut a Mallorca un exempleat de banca per una suposada estafa d’1.600.000 euros a un client

Detingut a Mallorca un exempleat de banca per una suposada estafa d'1.600.000 euros a un client

A la mateixa operació policial també han estat arrestades dues persones més per la seva suposada participació en els fets

Agents de la Policia Nacional han detingut un exempleat d’una sucursal bancària de Mallorca per sostreure una xifra total d’1.600.000 euros del compte d’un client, a qui va entregar documentació falsificada per fer-li creure que havia dipositat els doblers en diferents productes financers. En la mateixa operació policial també han estat arrestades dues persones més per la seva presumpta implicació, ja que aquests haurien rebut els doblers defraudats.

La investigació, desenvolupada pel Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics, en col·laboració amb el Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional de Balears, es va iniciar arran d’una querella interposada per l’entitat bancària, en què manifestava que un empleat d’una de les seves oficines de Mallorca, sense el coneixement, ni l’autorització d’un dels seus clients, va gestionar de manera malintencionada el seu patrimoni i va desviar més d’1.500.000 euros a favor de comptes bancaris a nom de diferents empreses, totes vinculades a un altre titular i soci de l’empleat.

El treballador de l’entitat bancària simulava falsos productes financers i aportava documentació falsa en aquest sentit a la víctima, a qui va fer creure que el seu patrimoni es reinvertia en actius propis del mateix banc. A més, es va aprofitar de les condicions d’especial vulnerabilitat de la víctima, ja que es tractava d’una persona molt major, estrangera, no resident a Espanya i amb un control escàs sobre els seus comptes bancaris.

L’entitat financiera va decidir el mes de juliol de l’any passat acomiadar al treballador implicat en els fets; si bé ell va continuar duent a terme la seva operativa fent creu-re a la víctima que continuava vinculat al banc

De la mateixa manera, l’empleat es va apropiar indegudament de 86.980,00 euros en metàl·lic, provinents dels caixers automàtics de la seva oficina, els quals estaven subjectes al control i sotmesos al seu arqueig diari. Finalment, va simular haver efectuat un ingrés en efectiu per un import de 51.000,00 euros a favor del compte bancari del darrer dels detinguts. Aquest ingrés va ser comptabilitzat com a real, si bé les saques on hauria d’estar els doblers es trobaven buides.

Pels fets descrits, l’empleat va ser acomiadat el juliol del 2021, si bé la investigació realitzada ha evidenciat que va continuar duent a terme la seva operativa irregular, simulant continuar sent treballador de l’entitat, fins dies abans de la seva detenció.

Són tendència