Connect with us

Actualitat

L’enllumenat de Nadal dels nuclis urbans s’hauran d’ajustar al futur pla d’estalvi energètic

Els requisits que hauran de complir encara no han estat decidits, si bé, bàsicament, fixarà el model de les bombetes i el temps d’ús

Els llums de Nadal que utilitzen els municipis a l’hora d’adornar les vies públiques, obligatòriament s’hauran d’ajustar a la nova normativa energètica que està redactant el Govern. La nova norma, en aquest sentit, establirà l’horari d’encesa i l’apagada i el tipus de bombetes que s’hauran d’emprar.

Aquests són només alguns dels elements sobre els quals treballa el Govern de cara al futur Pla d’Estalvi Energètic i de desenvolupament de Renovables que complementaria el Pla de Contingència que prepara el govern espanyol. El director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, en declaracions a Ser Balears, ha reconegut aquest divendres que estan pendents de conèixer la normativa del govern de l’Estat per actuar en conseqüència.

I és que Malagrava reconeix que és un ambiciós Pla d’estalvi amb l’objectiu que abasti el màxim espectre possible d’energia de tot el territori. El director general d’Energia ha explicat que així com a la península s’ha anat reduint el consum elèctric durant el mes d’agost passat, entre un 1 i un 2%, a les Balears ha pujat fins a un 15% escudat per un augment dels visitants. El director general d’Energia diu que en qualsevol cas s’engegaran mesures que no tindran un impacte en el confort i el dia a dia.

Són tendència