Connect with us

Actualitat

Presentat el projecte per millorar la carretera de ses Salines a la Colònia de Sant Jordi

Una tempesta d'aigua provoca el tancament de diversos trams de carretera a Campos, Colònia de Sant Jordi i Algaida

La via s’ha quedat obsoleta, presenta seriosos problemes de seguretat i els darrers anys ha vist incrementat el trànsit de forma notable

Mobilitat i Infraestructures, finalment, fa comptes treure a licitació les obres de millora i execució d’un nou carril bici de 4,5 km a la carretera Ses Salines – Colònia de Sant Jordi. Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que “aquest projecte, que es demanava des de fa més de quinze anys, era primordial perquè es tracta d’una infraestructura que s’ha quedat obsoleta des del punt de vista de la seguretat viària. En els darrers anys hi ha hagut molts d’accidents i ara, amb aquesta actuació, el que volem fer és resoldre tots els problemes d’accidentalitat. Però no només farem això, sinó que aprofitaren per impulsar la mobilitat sostenible executant un nou carril bici de més 4,5 km, que es convertirà en un dels més llargs de tota l’illa”.

En aquesta carretera, que s’utilitza per als trajectes d’accés a la població de Colònia de Sant Jordi i Ses Salines, s’ha apreciat un considerable augment del trànsit en els darrers anys. A més, el també augment progressiu de la demanda ciclista en la zona, fa d’aquest tram un lloc perillós al combinar gran nombre de bicicletes amb una configuració de plataforma viària sense vorals.

Per aquest motiu, es fa necessària una actuació per aconseguir restablir les condicions de seguretat viària i comoditat dels usuaris de la carretera, mitjançant la modificació del traçat en dues corbes i perfil longitudinal en dos trams. També està prevista una petita ampliació per la part dreta sentit Colònia de Sant Jordi, per dotar d’un carril bici i per a vianants, separat de la calçada amb una barrera de seguretat de fusta. Es farà pel costat dret per tal de minimitzar les afectacions a les finques i accessos.

El global de l’actuació prevista suposarà una inversió de gairebé 6 milions d’euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència