Connect with us

Comunitat

Balears descarta mesures econòmiques contra la inflació com rebaixar l’IRPF

Aquest dijous: Manacor inicia el període voluntari de cobrament de distints tributs municipals que sumen 23 milions d'euros

Crisi política a l’Estat després de l’ofensiva fiscal del PP per rebaixar impostos

Crisi política a l’Estat després de l’ofensiva fiscal del PP per rebaixar impostos. La majoria de territoris governats pel PSOE s’han rebel·lat contra l’executiu estatal, que també lideren els socialistes.

El president valencià, Ximo Puig, va obrir el meló aquesta setmana quan va anunciar que feia comptes rebaixar els trams autonòmics de l’IRPF a les rendes de menys de 60.000 euros, és a dir, a més del 90% de la població.

Madrid, Andalusia, Galícia i Múrcia també han anunciat canvis en aquest sentit. Segons ‘El País’ altres executius que mediten prendre mesures tributàries són els de l’Aragó, Navarra, Castella-la Manxa i les Canàries.

Balears es resisteix, de moment, a tocar l’IRPF com han fet altres territoris. L’Executiu balear estudia noves mesures per pal·liar els efectes de la crisi de preus, però no es planteja, de moment, una rebaixa massiva d’imposts.

La presidenta, Francina Armengol, també ha descartat aquest dimecres una rebaixa en el tipus impositius sobre el patrimoni.

Són tendència