Connect with us

Actualitat

Fins a 57 obres públiques de Balears no s’han executat perquè “no surt a compte”, segons les constructores

Fins a 57 obres públiques de Balears no s'han pogut executar perquè "no surt a compte", segons les constructores

La major part dels projectes afectats pertanyen a ajuntaments

Fins a 57 obres públiques previstes al conjunt de les Illes no s’han pogut executar durant aquest any ja que cap empresa constructora s’ha mostrat disposada a la seva execució pel fet que el pressupost amb què van ser licitades no cobria els costos, segons la patronal del sector.

Aquesta situació, segons se subratlla, no té precedents i deixa les empreses del sector en una situació de vulnerabilitat enorme. La major part d’aquests projectes corresponen a actuacions d’ajuntaments.

L’associació balear de constructors diu que des de l’1 de gener i fins avui hi ha 57 obres que han quedat desertes, sense que cap empresa es presenti per executar-les, amb un pressupost global de més de 58 milions d’euros. La causa, segons s’explica, és que el preu assignat a aquestes actuacions no s’ha revisat per compensar l’encariment dels materials, cosa que ha provocat que la seva execució no sigui rendible.

D´aquestes 57 licitacions, 29 corresponen a ajuntaments, vuit són de l’IBISEC encarregat de les infraestructures d’Educació, cinc corresponen al´institut balear de l´habitatge (IBAVI), tres són del Consell de Mallorca, dos de la UIB, dos de l’empresa ferroviària SFM, dos d’AENA, i una del Consell de Menorca, d’ABAQUA, de Mútua Universal-Mugenat, del ministeri de Cultura i de l’Administració general de l’Estat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència