Connect with us

Comunitat

Balears preveu mesures per minorar els efectes de la crisi energètica aquest hivern a les famílies

Els serveis socials de Manacor atenen un cas diari per violència masclista

Agents econòmics i socials acorden establir un full de ruta en aquest sentit

El Govern estudiarà amb els agents socials mesures específiques per minorar els efectes de la inflació i de la crisi energètica a les famílies i empreses de les Balears de cara a l’hivern. La Mesa de Diàleg Social reunida aquest dilluns ha permès a l’Executiu balear, sindicats i patronals analitzar la situació econòmica i perfilar les línies de treball de cara als mesos que venen. Entre les reclamacions: el compliment de la part fiscal del REB o l’accés a crèdits ISBA per a empreses formulades per la patronal o l’aplicació de clàusules de revisió salarial i mesures per protegir les famílies que han plantejat els sindicats.

El conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, no ha volgut especificar cap mena de mesura a futur encara que ha lliscat la necessitat de reforçar la xarxa social de les famílies de cara als pròxims mesos. Tot i això, ha declarat que la situació a les illes serà diferent de la que puguin experimentar en altres zones de l’Estat, ja que la situació de l’economia a la comunitat diu, ha estat privilegiada. Negueruela ha insistit en la necessitat de reforçar l’escut social perquè el teixit productiu arribi a la temporada que ve en les millors condicions possibles.

Les patronals han reconegut la recuperació del turisme a nivells previs a la pandèmia. Tot i això, han expressat la seva preocupació per l’impacte que els alts costos de les matèries primeres i la inflació estan tenint en els seus negocis.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència