Connect with us

Actualitat

Detinguda una dona a Manacor per empadronar de manera il·legal a immigrants

Tots els casos detectats figuraven en el mateix domicili de la ciutat a canvi de doblers i on figurava una persona ja morta

La Policia Nacional a Manacor, ha detingut a una dona, de nacionalitat espanyola, per un suposat delicte de falsedat documental amb el propòsit de facilitar l’empadronament fraudulent d’immigrants en un domicili de la ciutat a canvi de diners.

La recerca sobre aquest tema es va iniciar en detectar un funcionari de l’Ajuntament una possible anomalia en un procediment d’empadronament d’un estranger en un domicili. Aquesta circumstància va ser posada en coneixement de la Policia Local, la qual immediatament va donar trasllat de les sospites a la Policia Nacional que va obrir l’oportuna recerca sobre aquest tema.

Davant els indicis que la dona en qüestió pogués estar realitzant irregularitats en els tràmits d’empadronament, afavorint la permanència d’immigrants il·legals en el territori, els investigadors van procedir a recaptar de l’Ajuntament tota la documentació sobre el tema i a fer una anàlisi detallat de l’assumpte denunciat.

La recerca es va iniciar quan funcionari de l’Ajuntament va detectar una possible anomalia en un procediment d’empadronament

Fruit de la recerca es va poder comprovar com, pel que sembla, aquesta dona resident a Manacor hauria empadronat ja a 9 immigrants, diversos d’ells il·legals, en el mateix domicili, utilitzant per a això documents falsificats en els quals constava com a persona que autoritzava l’empadronament una dona ja morta.

Aquesta tramitació administrativa es duia a terme previ pagament d’una quantitat econòmica i sabent que mai anaven a residir en aquest habitatge, però que gràcies a l’empadronament fraudulent podien començar a tenir accés a diverses ajudes socials, sanitàries i facilitar-los a la llarga els permisos de residència.

La recerca del cas va permetre comprovar que la propietària de l’habitatge havia mort l’any 2020, i que la detinguda mitjançant engany, feia servir la filiació i la signatura de la persona morta per a poder tramitar la documentació necessària, arribant a redactar una nota manuscrita en data d’enguany fent-se passar per la propietària.

La presumpta autora dels fets va ser detinguda i el cas va ser posat en coneixement dels Jutjats d’Instrucció de Manacor.

Són tendència