Connect with us

Vist a les xarxes

Es disparen les consultes a Google dels ciutadans rusos: “Com em puc rompre un braç?”

Es disparen les consultes a Google dels ciutadans rusos: "Com em puc rompre un braç?"

Després de l’anunci de Putin, de mobilitzar més de 300.000 reservistes per destinar-los a Ucraïna

El president de Rússia, Vladímir Putin, va comparèixer aquest passat dimarts a la televisió per anunciar la decisió de mobilitzar més de 300.000 reservistes a la guerra d’Ucraïna. És la primera vegada que passa a Rússia des de la Segona Guerra Mundial.

La notícia va provocar mobilitzacions i protestes arreu del país, principalment a Moscou, on ja s’han detingut a centenars de manifestants, més de 1.500 segons l’últim balanç. Abans de les manifestacions ciutadanes, la Fiscalia ja s’havia pronunciat dient que només la difusió de convocatòries i la participació en les manifestacions seria considerat un delicte.

La situació també ha provocat que les connexions aèries de Rússia amb els països que encara tenen rutes directes estiguin bloquejades, sense la possibilitat que els ciutadans puguin comprar bitllets per sortir del país. Segons informen aquest dijous diversos mitjans europeus, la majoria de consultes s’han fet sobre la voluntat de viatjar fins a Turquia, un dels països que no exigeix visats per als ciutadans russos, però la situació és ara mateix inaccessible. Els vols als aeroports d’Istanbul, Ankara i Antalya estan esgotats.

Molts de ciutadans estan disposats a abandonar el país, però es troben que les connexions aèries de amb els països que encara tenen rutes directes amb Rússia estiguin bloquejades: un billet d’avió pot arribar a costar fins a 9.200 euros

La plataforma Google Trends mostra un repunt en les cerques a Avia-sales, l’indret més popular de Rússia per comprar bitllets d’avió. Ara mateix, un bitllet que normalment seria de tarifa econòmica pot arribar a costar fins a 9.200 euros.

L’anunci de Putin també ha provocat un notable augment de les cerques a Google sobre com evitar una potencial crida a files. Les preguntes sobre “com em puc rompre un braç” per evitar anar a Ucraïna han augmentat en les darreres hores, segons les dades de Google Trends.

El moviment pacifista Vesná ha convocat manifestacions contra la mobilització de reservistes per evitar que pares, fills i marits, siguin enviats a la guerra.

Són tendència