Connect with us

Actualitat

Medi Ambient detecta deficiències en la ruta de senderisme projectada pels municipis del Llevant

Medi Ambient detecta deficiències en la ruta de senderisme projectada pels municipis del Llevant

El traçat previst de fins a 193 quilòmetres, transita per camins privats i també inclou punts catalogats de perillosos per la seva proximitat amb certes carreteres

La ruta de senderisme que beneficiaria a tots els municipis del Llevant (Capdepera, Artà, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor) i que va ser presentat de forma conjunta perquè pogués beneficiar-se dels fons estatals a conseqüència de la fallida del turoperador turístic Thomas Cook, ara mateix suscita dubtes al voltant de la possible execució.

Els motius es deuen al fet que el departament insular de Medi Ambient sembla haver detectat algunes deficiències en la seva redacció, fet que han impossibilitat el vistiplau. En declaracions a IB3, de la directora general de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Immaculada Ferriz, ha explicat que hi ha trams del projecte presentat que transiten per camins de titularitat privada i també hi ha punts del recorregut previst que consideram perillosos per la seva proximitat amb distintes carreteres.

Les deficiències obliga al fet que cadascun dels ajuntaments participants hauran de modificar aspectes del traçat inicial i que necessàriament s’hauran d’ajustar a la normativa. Una tasca que els Consistoris hauran de dur a terme a contrarellotge, tenint en compte que el termini per a poder acollir-se a la subvenció finalitza el mes de juny de l’any que ve.

El projecte és compartit per la totalitat d’ajuntaments del Llevant, i en un primer moment contemplava la creació d’una ruta de senderisme, de més de 160 quilòmetres, entre els municipis de Capdepera i fins a Cales de Mallorca. Els municipis implicats en el projecte ho consideren una eina en favor d’un model de turisme sostenible i que permetria ampliar l’oferta de serveis turístics de la zona més enllà del sol i la platja. El projecte inicial preveia una inversió d’uns 800.000 euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència