Connect with us

Actualitat

Si residiu a Ariany, Vilafranca, Santanyí, Manacor o Felanitx evitau l’aigua corrent

Si residiu a Ariany, Vilafranca, Santanyí, Manacor o Felanitx evitau beure o cuinar amb l'aigua corrent

Un informe elaborat pel Ministeri de Sanitat, adverteix que no és apta per al consum humà

Prohibit el consum d’aigua potable (per a beure o cuinar) si residiu a Ariany, Vilafranca, Santanyí, Manacor i Felanitx, ja que l’aigua que rebeu a ca vostra no és potable. Ho diu un informe elaborat pel Ministeri de Sanitat, el qual destaca que l’aigua corrent d’aquests pobles té un nivell elevat de nitrats, per tant, no és apta per al consum humà.

L’advertència es fa extensible també als veïnats de Costitx, Sineu, Sencelles i Santa Margalida.

Alguns dels municipis afectats per aquesta recomanació ja estan treballant a l’hora de cercar solucions davant aquesta situació que ja ve d’enrere. Manacor i Felanitx treballen conjuntament per tal d’aconseguir que l’Impost turístic financiï l’arribada d’aigua de la dessaladora a distints nuclis costaners.

En el cas concret de Manacor, el Consistori fa temps que treballa amb un pla que ha de permetre millorar la qualitat de l’aigua que es subministra als ciutadans, que consisteix amb l’entrada en funcionament d’una planta potabilitzadora.

Ahir mateix, el batle de Ses Salines i les batlesses de Campos i Santanyí exigiren de manera conjunta al Govern que doti a la comarca d’una dessaladora portàtil, amb l’objectiu de combatre els efectes de les cada vegada més freqüents sequeres en la zona, així com per a pal·liar les conseqüències de la pèssima qualitat de l’aigua que actualment és subministrada als respectius ciutadans.

Són tendència