Connect with us

Actualitat

Porreres decideix un pla d’accions encaminades a garantir la convivència i la seguretat en el poble

Porreres decideix un pla d'accions encaminades a garantir la convivència i la seguretat en el poble

Després del greu enfrontament ocorregut dissabte passat entre dos grups de joves, on va resultar agredit el cap de la Policia Local

El poble de Porreres va viure el passat dissabte a la nit un incident que ha provocat un cert alarmisme entre els veïnats, després que dos grups de joves, tots ells residents al poble, protagonitzessin una violenta baralla als voltants d’una festa. L’enfrontament va fer necessària la presència policial en el lloc dels fets, que no va ser suficient per a calmar els ànims d’alguns dels intervinents en la brega, fins al punt que acabaren per agredir també al cap de la Policia Local. Els autors de l’agressió a l’agent de l’autoritat van poder ser identificats en el mateix moment.

Arran d’aquests lamentables incidents, la batlessa de Porreres, Xisca Mora, va decidir convocar una reunió d’urgencia amb els comandaments de la guàrdia civil, la policia local, la mediadora i l’educadora dels Serveis Socials de l’Ajuntament per tal d’analitzar la situació creada i acordar un grup d’accions encaminades a restablir l’ordre públic i garantir la bona convivència dins del poble.

Entre les mesures acordades, s’ha decidit que la Guàrdia Civil reforçarà la seva presència en el nucli urbà, mitjançant agents que pertanyen a la unitat d’elit (Usecic). Es tracta d’un esglaó intermedi entre les patrulles rurals desplegades pels pobles i els GRS (els antiavalots dels Grups Rurals de Seguretat), on intervenen agents molt especialitzats.

La Guàrdia Civil reforçarà la seva presència en el poble, mitjançant agents que pertanyen a la unitat d’elit (Usecic)

En la mateixa trobada també s’ha acordat mantenir un calendari de reunions entre els distints cossos de seguretat per valorar el resultat de les accions acordades i intensificar i reforçar la coordinació entre tots els actors implicats.

Xisca Mora ha volgut remarcar la tasca quotidiana dels agents en la prevenció i protecció dels veïnats i veïnades de Porreres, a més de condemnar l’agressió al cap de la Policia Local. Un fet que ha qualificat de “molt greu i que ens obliga a prendre mesures serioses. Aquesta situació no es pot tornar a repetir”, ha declarat. S’ha mostrat confiada de que les mesures que s’han decidit aquest dimarts “acabaran donant els seus resultats”.

Xisca Mora ha condemnat l’agressió al cap de la Policia Local. Un fet que ha qualificat de “molt greu i que ens obliga a prendre mesures serioses. Aquesta situació no es pot tornar a repetir”

La batlessa també ha reconegut que des del departament dels Serveis Socials de l’Ajuntament ja s’han mantingut contactes amb distints representants dels dos col·lectius de joves que interveniren en la baralla per tal d’evitar futurs incidents.

Des del departament dels Serveis Socials ja s’han mantingut contactes amb distints representants dels dos col·lectius de joves que interveniren en la brega per tal d’evitar futurs incidents

Són tendència