Connect with us

Societat

Manacor vol que la bicicleta sigui la protagonista de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’

Manacor vol que la bicicleta sigui la protagonista de la 'Setmana Europea de la Mobilitat'

Aquest dimecres s’han donat a conèixer les activitats previstes entre el 16 i el 25 de setembre a la ciutat i Porto Cristo

El departament de Mobilitat de Manacor vol que la bicicleta sigui el vehicle per excel·lència al llarg de l’any a l’hora de moure’ns pels distints nuclis urbans del municipi. Però, ja que aquest fet no s’acaba complint en la majoria de casos, sí que aposta d’una forma ferma per aquest model amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’, que tindrà lloc del 16 al 25 de setembre.

En paraules del regidor de l’àrea, Sebastià Llodrà, “Manacor és un entorn idoni per moure’s en bicicleta gràcies a la seva orografia i per les distàncies. Cal aprofitar aquests avantatges i fer que els ciutadans s’acostumin a circular amb vehicles sense motor. Una mesura mediambiental molt necessària i alhora molt saludable”.

L’Ajuntament de Manacor ha organitzat diverses activitats entre el 16 i el 25 de setembre a Manacor i Porto Cristo. La primera de les accions previstes, ja està prevista per aquest divendres,16 de setembre, que preveu que els ciutadans que facin comptes assistir al concert de Xanguito al Parc Municipal ho facin en bicicleta. En el mateix recinte del concert, s’hauran habilitat uns aparcaments específics per a deixar-les.

El 22 de setembre se celebra el Dia Sense Cotxes, per la qual cosa es tancaran al trànsit el carrer Amargura, la plaça del Rector Rubí i la plaça del Cós. A partir de les 17.30 h hi haurà activitats infantils, jocs i tallers a càrrec de la Ludoteca Temps Lliure; a les 18 h Marxin Band ‘Equip d’Aviació’ animarà els més petits i grans; tot això sumat al fotoreclam que podran trobar tots els assistents i l’exposició itinerant ‘Tria la teva mobilitat’.

En el marc del Dia Sense Cotxes, una de les novetats d’enguany és el concurs de fotografia convocat mitjançant les xarxes socials, on es convida tothom a penjar una fotografia demostrant que s’han fet els desplaçaments diaris amb bicicleta amb l’etiqueta #PedalaPedalaràs.

Una de les novetats d’enguany és el concurs de fotografia convocat mitjançant les xarxes socials, on es convida tothom a penjar una fotografia demostrant que s’han fet els desplaçaments diaris amb bicicleta amb l’etiqueta #PedalaPedalaràs. Els participants que obtenguin més reaccions podran guanyar una bicicleta

Els interessats en participar-hi hauran de penjar una fotografia a les xarxes socials personals amb l’etiqueta i les fotografies que tinguin més ‘m’agrada’ a Twitter, Facebook i Instagram guanyaran una bicicleta.

Finalment, el diumenge 25 de setembre Porto Cristo acollirà la Bicicletada popular a partir de les 10.30 h al carrer Bordils.

Són tendència