Connect with us

Comunitat

“Confiam que la presidència del Consell de Mallorca rectifiqui i tengui en compte la nostra postura”

"Confiam que la presidència del Consell de Mallorca rectifiqui i tengui en compte la nostra postura al voltant del patrocini"

El batle de Manacor, Miquel Oliver, confia que es prengui una decisió ràpida i consensuada “pel bé de tots”

MÉS va decidir aquest dijous mantenir el Pacte de govern del Consell de Mallorca. Així ho va decidir, els participants d’una assemblea d’urgència celebrada a Algaida. De moment, l’acord a tres bandes (PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem) es manté, però es van acordar proposar noves condicions als seus socis al voltant del polèmic patrocini del Reial Mallorca.

Entre les exigències que s’aprovaren, MÉS reclama de manera urgent la retirada de la convocatòria de la comissió informativa prevista per a aquest dilluns dia 12 i, per tant, també del ple que se’n derivava “per no haver estat acordat pel conjunt dels membres del pacte”.

En segon lloc, les votacions dels patrocinis als clubs esportius de Mallorca es duguin a terme per separat de les que afecten les Societats Anònimes Esportives (SAD), com és el Reial Mallorca i l’Atlètic Balears. Les intencions dels representants ecosobiranistes són les de votar a favor del primer expedient i en contra del segon. El text va ser aprovat per 78 a favor, 7 en contra i 17 abstencions.

En cas que el PSIB rebutgi aquestes propostes, Més per Mallorca, decidiria trencar de manera definitiva el Pacte insular. Si, per contra, decideixen acceptar-les, els socialistes necessitaran els vots favorables del PP i l’oposició per tirar endavant les ajudes als equips de futbol. Pp i El Pi ja se n’han posicionat a favor.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha valorat aquest divendres els acords de l’Assemblea. S’ha mostrat confiat que “la presidència del Consell de Mallorca rectifiqui i tingui en compte la nostra postura al voltant de l’assumpte del patrocini. Es pren una decisió molt clara i concreta. No podem oblidar que estem en uns moments molt complicats, per la proximitat d’unes eleccions. Fins i tot aquests moviments poden interpretar-se en clau electoral. Cal intentar allunyar-se d’aquest tipus d’interpretacions i crec que pel bé de tots és important que es prengui una decisió final consensuada tan ràpid com sigui possible”, ha declarat.

Són tendència