Connect with us

Actualitat

El batle diu que els ossos escampats fora de les fosses del cementiri de Manacor obeeixen a un “fet vandàlic”

El batle Oliver diu que els ossos escampats fora de les fosses del cementiri de Manacor obeeixen a un "acte vandàlic"

El Consistori, conjuntament amb el departament de Memòria Democràtica i les empreses responsables de les excavacions, tenen intenció de denunciar els fets davant de la Justícia perquè siguin investigats

La revista ‘Manacor Comarcal’ es feia ressò aquesta mateixa setmana de la misteriosa aparició de diverses bosses de plàstic que al seu interior contenien ossos procedents de les tasques d’excavació dutes a terme durant aquests darrers dos anys al cementiri de Son Coletes a la recerca de víctimes de la Guerra Civil.

Un cop es va tenir coneixement dels fets, els responsables polítics de l’Ajuntament de Manacor es van posar en contacte amb les dues empreses encarregades de dur a terme les dues actuacions previstes al Pla de Fosses i que han pogut ser executades fins aquest moment, la societat Aranzadi i l’equip tècnic de l’empresa ATICS, per tal de demanar-los sobre les condicions en què havien estat guardats els ossos trobats a les diferents intervencions i que reposen al mateix cementiri.

Els representants d’aquestes empreses van descartar des del primer moment que els ossos trobats a l’exterior de les fosses, corresponguessin a una negligència dels tècnics, i fins i tot van poder aportar proves fotogràfiques que ratificaven les seves versions.

En paraules del batle, Miquel Oliver, una vegada dutes a terme totes les investigacions i consultes en aquest sentit, tots els indicis apunten que la troballa dels ossos sigui conseqüència d’un “fet vandàlic”. Al mateix temps que condemnava el succés, anunciava que aquests fets seran posats en coneixement de la Justícia perquè puguin ser investigats i permetin identificar a l’autor o autors.

En paraules del batle Oliver, qui va aportar les imatges al mitjà de comunicació, “ben segur va ser un dels vàndals que van intervenir en el desagradable succés”

La notícia que avançava ‘Manacor Comarcal’, anava acompanyada de fotografies on es podien veure un bon nombre de bosses de plàstic amb les restes òssies trobades fora del lloc inicial on van ser guardades pels tècnics intervinents.

En paraules del batle Oliver, qui va aportar les imatges al mitjà de comunicació, “ben segur va ser un dels vàndals que van intervenir en el desagradable succés”.

Són tendència