Connect with us

Actualitat

El ‘cas Peatge’ es tanca, 13 anys després, gràcies a un acord entre les parts

El 'cas Peatge' es tanca, 13 anys després, gràcies a un acord entre les parts

Set dels tretze acusats han reconegut davant la jutgessa els delits de suborn i frau a l’administració pública

L’acord entre la Fiscalia i les defenses de l’anomenat ‘cas Peatge’, relacionat amb una presumpta trama de corrupció en les obres de la carretera de Palma a Manacor, ha quedat vist per a sentència aquest dilluns a l’Audiència Provincial de Balears, 13 anys després que s’iniciessin les investigacions.

Set dels tretze acusats han reconegut davant la jutgessa els delictes de suborn i frau a l’administració pública, i han acceptat penes d’entre un i dos anys de presó.

A l’inici de la primera sessió del judici celebrada aquest matí, el fiscal anticorrupció Juan Carrau ha explicat l’acord aconseguit entre les parts i ha detallat que retirava els càrrecs a cinc dels encausats, entre ells qui va ser el responsable insular de Carreteres, Antoni Pascual.

Inicialment, el ministeri públic reclamava penes de presó que sumaven entorn de 154 anys de presó per als acusats d’aquesta suposada trama corrupta entorn de les obres en la carretera de Manacor, per part de distints responsables del departament de Carreteres que aleshores gestionava la desapareguda Unió Mallorquina (UM).

D’entre els principals acusats, l’exdirector de Carreteres, Gonzalo Aguiar, té una suma de 9 mesos de presó i 9 anys d’inhabilitació i l’exdirector d’Obra de la institució insular, Francisco Orejudo, suma 12 mesos de presó o sis anys d’inhabilitació.

Són tendència