Connect with us

Comunitat

Educació estableix un Protocol d’actuació a les escoles per les altes temperatures

Els centres educatius han rebut aquest dijous el document que estableix les mesures que s’han de prendre davant determinades situacions

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i la Direcció General de Personal Docent, ha elaborat un Protocol d’actuació a l’àmbit educatiu enfront d’altes temperatures excepcionals amb la finalitat de vetlar pel benestar i la salut dels membres de la comunitat educativa. El document s’ha enviat avui als centres educatius de les Illes Balears.

Educació recorda que les altes temperatures són freqüents en la primera i darrera part del calendari escolar, essent els mesos més afectats els de maig, juny, setembre i octubre. En aquest sentit, és durant aquests mesos quan es poden produir situacions d’altes temperatures que poden dificultar el desenvolupament normal de l’activitat educativa als centres docents.

A l’hora de preveure les actuacions que s’han d’adoptar en cada centre, s’han de tenir en compte les característiques pròpies del centre docent, dels seus espais, equipaments, emplaçament i usuaris, entre d’altres factors.

Els objectius del protocol són els següents:

· Vetlar pel benestar i la salut dels membres de la comunitat educativa.

· Garantir l’atenció educativa de l’alumnat en les situacions excepcionals i adaptar la prestació del servei educatiu a aquestes situacions.

· Proporcionar pautes, procediments organitzatius i directrius d’actuació per donar resposta a les possibles situacions provocades per altes temperatures.

· Garantir la resposta i l’aplicació immediates de mesures d’atenció i protecció per evitar conseqüències lesives per a les persones.

· Incrementar els nivells de seguretat, eficàcia i adequació de les mesures adoptades amb la coordinació d’actuacions amb els serveis sanitaris, d’emergències i de Protecció Civil de l’entorn del centre docent.

· Crear hàbits de comportament d’autoprotecció entre tots els membres de la comunitat educativa.

· Fomentar entre l’alumnat les actituds i competències pròpies de la cultura de la prevenció, i els coneixements i les accions per poder respondre adequadament davant les situacions d’adversitat meteorològica.

Preparació, temporització i criteris d’activació

El Protocol recomana des de la preparació que va des de planificar les activitats extraescolars o esdeveniments en espais exteriors a la supervisió de l’estat de les instal·lacions.

Amb caràcter general, el protocol es pot activar entre l’1 de juny i el 31 de juliol i de l’1 al 30 de setembre, sense perjudici que es pugui fer en altres moments si les condicions meteorològiques així ho determinen.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència