Connect with us

Actualitat

La licitació de l’ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí queda deserta

La licitació de l’ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí queda deserta

El motiu és que no s’ha presentat cap empresa a les dues licitacions per adjudicar les obres projectades

El ple celebrat avui a l’Ajuntament de Santanyí ha aprovat la resolució de l’acord de col·laboració entre el consistori i la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears, per a la construcció de l’ampliació del CEIP Blai Bonet. D’aquesta manera, ja no serà l’Ajuntament qui finançarà les obres que havien de suposar un nou edifici per al centre educatiu públic. El motiu és que no s’ha presentat cap empresa a les dues licitacions per adjudicar la reforma projectada.

Segons ha explicat la batlessa, Maria Pons, “és una llàstima que ens trobem amb aquesta situació, però des del consistori ja vàrem avisar a Educació. En diferents ocasions hem assenyalat la necessitat de fer una actualització dels preus de la licitació, perquè veiem que les empreses no els interessava. I el més trist és que tot apunta que enguany les obres no començaran, i ves a saber quants d’anys més els alumnes del Blai Bonet hauran d’estar a barracons”.

Cal recordar que l’any 2019 l’Ajuntament de Santanyí es va comprometre amb la Conselleria d’Educació, a través d’un conveni, a finançar la millora d’infraestructures educatives del municipi. En total eren 2,5 milions d’euros que s’havien de destinar a ampliar el CEIP Blai Bonet i el CEIP Mare de Déu de Consolació de s’Alqueria Blanca i la millora del CEIP Sant Domingo des Llombards i el CEIP Santa Maria del Mar de Cala d’Or. Els doblers haurien d’arribar a través d’una operació bancària que va signar l’Ajuntament i que el Govern hauria de pagar al consistori.

El retard i les modificacions en la redacció del projecte va provocar que se signessin dues addendes al conveni, perquè l’Ajuntament es pogués fer càrrec del finançament (l’última addenda es va signar el gener de 2022). Ara finalment, després de diverses reunions i converses, s’ha decidit que sigui l’IBISEC que torni a tenir les competències de finançament i execució de les obres, deixant sense efecte les obligacions per part de l’Ajuntament de Santanyí.

Renúncia de la regidora de SUMA, Antònia Suau

A la mateixa sessió celebrada aquest dilluns, també s’ha fet efectiva la renúncia de la regidora deSUMA, Antònia Suau, “per motius personals”, segons ha informat l’Ajuntament. La totalitat de grups municipals li han agraït la feina i dedicació a les tasques municipals.

Són tendència