Connect with us

Comunitat

La Plataforma contra ampliació de l’aeroport denuncia l’increment d’avions a Son Sant Joan aquest estiu

La Plataforma contra ampliació de l'aeroport denuncia l'increment d'avions a Son Sant Joan en un estiu de "turisme excessiu i col·lapse climàtic"

L’associació assegura que aquests darrers tres mesos s’ha posat en evidència “la vulnerabilitat” del model econòmic “hiperturístic” de les Illes

La Plataforma contra l’Ampliació de l’Aeroport de Palma ha alertat aquest divendres del “col·lapse climàtic” davant el previsible rècord de turistes en 2022 a Balears. En una roda de premsa celebrada aquest divendres, l’associació ha assegurat que aquest estiu “el turisme excessiu” ha posat en evidència “els límits, els riscos i la vulnerabilitat” del model econòmic “hiperturístic” de les Illes.

A més, l’entitat ha demanat que es redacti un nou Pla Director de l’Aeroport de Palma “adequat a la realitat de la crisi ecològica” i que es compleixin les declaracions d’”emergència climàtica” realitzades pels governs balear i espanyol. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma, Margalida Roselló, ha exigit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que gestiona Aena, que limiti els vols i “no tingui en compte només els doblers”.

Són tendència