Connect with us

Comunitat

Balears acumula aquest any 73 defuncions per causes atribuïbles a la temperatura

61 d’elles es van concentrar durant l’hivern: els mesos de gener i febrer

A Balears, de moment, les baixes temperatures de l’hivern provoquen més mortalitat que la insuportable calor d’aquest estiu. Ho diu l’Institut de Salut Carlos III, que depèn del Ministeri de Ciència i Innovació, en un informe que presenta setmanalment i que recull la mortalitat diària per totes les causes.

Concretament, calculen que 73 persones haurien mort a les Illes, des del mes de gener i fins als dies que duem acumulats de l’agost, per causes atribuïbles a la temperatura. 61 defuncions es van concentrar durant l’hivern: els mesos de gener (39) i febrer (22). La resta es produïren durant els mesos de març (4), abril (2), juliol (2) i agost (3).

Únicament 5 persones haurien mort en el territori per causes atribuïbles a la calor els últims tres mesos. Els dies amb més defuncions van ser del 19 de gener al 3 de febrer, quan van morir 38 persones.

La incidència de la calor en les dades de mortalitat en el conjunt de l’Estat, assenyalen que haurien mort des del juny i fins al dia d’avui, 4.593 persones per causes atribuïbles en aquest cas a les altes temperatures.

Són tendència