Connect with us

Actualitat

Detectats fins a 132 allotjaments turístics il·legals a Mallorca en set mesos

Detectats fins a 132 allotjaments turístics il·legals a Mallorca en set mesos

Els municipis de Palma, Calvià i Llucmajor han capitalitzat la majoria de les visites dels inspectors

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, ha dut a terme fins a 1.462 inspeccions a establiments turístics des de principi d’any fins al 31 de juliol. La institució insular és l’òrgan competent en ordenació turística des de l’1 de gener, quan va rebre les competències per part del Govern.

Segons ha informat aquest dimecres l’ens insular, durant els set primers mesos de l’any s’han executat 1.462 inspeccions a establiments de tota l’illa, de les quals 1.006 han estat a allotjaments turístics, 255 a intermediaris turístics i 168 a restauració i establiments d’entreteniment, entre d’altres. Durant aquests controls s’han iniciat 376 actes d’infracció. Pel que fa als municipis, la majoria d’inspeccions s’han fet als indrets més turístics de Mallorca, com ara Palma (561 inspeccions), Calvià (123), Llucmajor (113) Alcúdia (63), Pollença (62), Santanyí (54), Santa Margalida (44) o Sóller (44).

S’han obert 292 actes d’infracció a allotjaments turístics. D’aquestes, 132 eren allotjaments turístics il·legals. La resta d’actes a allotjaments són, la majoria, per sobre comercialització. Pel que fa a la resta d’actes d’infracció, han estat a restauració i establiments d’entreteniment (56) i a intermediaris turístics (10).

Són tendència